Acasă Politic Klaus Iohannis catre politicienii penali! Lupta anticoruptie este dusa cu determinare, in...

Klaus Iohannis catre politicienii penali! Lupta anticoruptie este dusa cu determinare, in Romania, chiar dacă unii politicieni inca nu s-au impacat cu acest gand!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Iohannis a sustinut o alocutiune in cadrul evenimentului „United Way Roundtable On Philanthropy”.

”Afirm fara retineri ca Romania este o tara stabila si sigura atat pentru cetatenii sai, cat si pentru partenerii nostri internationali. in aproape trei decenii de la caderea comunismului, am devenit membri importanti ai Uniunii Europene si ai NATO, iar astazi suntem un furnizor de securitate si stabilitate in regiune. Mai mult, Romania este o tara cu o economie in expansiune, care devine un pol de atractie pentru multi investitori romani si straini. Avem o democratie din ce in ce mai consolidata, cu o lupta anticoruptie pe care o ducem cu determinare si cu rezultate foarte bune, chiar daca unii politicieni inca nu s-au impacat cu acest gand. Credem ca eliminarea flagelului coruptiei este o conditie esentiala pentru a construi o societate dreapta, cu o distributie echitabila a resurselor intre cetatenii sai. Nu vreau sa intru prea mult in detalii, dar am tinut sa mentionez aceste chestiuni pentru ca Romania dispune de resursele necesare pentru a deveni un stat mai puternic si mai prosper”, a spus seful statului la inceputul discursului sau.

Presedintele a vorbit apoi despre fundatia romaneasca United Way, care are un impact major in comunitatile defavorizate din tara noastra. De asemenea, Klaus Iohannis si-a exprimat convingerea ca Proiectul ”Romania Educata”, pe care l-a lansat la inceputul mandatului sau, este instrumentul care va furniza solutii predictibile si durabile la o serie de probleme actuale. ”Pentru mine, educatia trebuie sa fie nucleul societatii romanesti si, pentru ca aceasta sa poata progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultura a succesului bazata pe munca, performanta, talent, onestitate si integritate, dar si de guvernanti care sa isi doreasca toate aceste lucruri.

Din pacate, realitatea sistemului educational din Romania este in continuare ingrijoratoare si nu putem spune ca astazi el ofera sanse egale tuturor. Am convingerea insa ca proiectul «Romania Educata» va reusi sa furnizeze o abordare integratoare, complexa si coerenta, care sa trateze radacina problemelor din sistem”, a adaugat presedintele. seful statului a subliniat ca educatia nu se face de una singura si nu este responsabilitatea exclusiva a scolii, fiind nevoie de parinti implicati in acest proces, care sa constientizeze importanta pe care o forma de invatamant o are in viata copilului.

De asemenea, profesorii trebuie ajutati, sprijiniti si motivati pentru a gasi metode adaptate nevoilor elevilor. ”Educatia de calitate pentru toti este dezideratul nostru comun si toti cei implicati trebuie sa isi asume responsabilitatea in desavarsirea lui”, a mai spus Klaus Iohannis.