Acasă Stirile zilei Klaus Iohannis avertizeaza: Vom fi obligati sa reintram in stare de urgenta...

Klaus Iohannis avertizeaza: Vom fi obligati sa reintram in stare de urgenta daca va creste numarul de imbolnaviri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a criticat marti relaxarea aratata de cetateni dupa intrarea in vigoare a starii de alerta. Iohannis a avertizat insa ca daca numarul de cazuri va creste, va reintroduce starea de urgenta. De asemenea, presedintele a cerut autoritatilor locale sa isi asume „un rol mai ferm” in gestionarea situatiei.

„Virusul este inca printre noi. Cu cat constientizam mai bine ca este responsabilitatea fiecaruia sa urmeze cateva reguli simple de preventie, cu atat cresc sansele noastre, ale tuturor, sa controlam si, in cele din urma, sa stopam definitiv epidemia. (…) in acest moment, trebuie sa va spun ca, daca regulile vor fi constant incalcate, ne indreptam cu siguranta spre un scenariu in care vom avea noi focare si un nou val de imbolnaviri. Solicit autoritatilor locale sa isi asume, odata cu starea de alerta, un rol mai ferm, un rol proactiv, in gestionarea situatiei in comunitatile pe care le administreaza”, a declarat presedintele.

Klaus Iohannis spune ca „ar fi dramatic” sa compromitem eforturile din ultimele luni de a opri raspandirea virusului si avertizeaza ca am putea reveni la masuri mai dure prin instituirea, din nou, a starii de urgenta.

„Au fost doua luni foarte grele pentru toti, ar fi dramatic sa le compromitem tocmai acum, cand am reusit sa facem un pas important pentru a ne relua, incet-incet, un mod de viata mai apropiat de cel cu care eram obisnuiti. Cred ca nimeni nu-si mai doreste sa reintram in starea de urgenta, dar vom fi obligati sa luam din nou aceasta decizie in situatia in care ritmul de infectare si presiunea pe spitale vor creste semnificativ. (…) Sa nu irosim, dragi romani, tot ce am castigat in aceste doua luni cu mari sacrificii!”, a avertizat presedintele.