Acasă Stirile zilei Klaus Iohannis, atac dur la adresa social democratilor: PSD si acolitii sai...

Klaus Iohannis, atac dur la adresa social democratilor: PSD si acolitii sai fac tot posibilul ca efortul de reconstructie a intregii natiuni sa esueze!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la PSD, partid pe care il acuza ca vrea ca „efortul de reconstructie an natiunii sa esueze” si ca a ramas „preocupat doar sa-si salveze baronii”.

Intr-o declaratie de presa, Iohannis a impartit Romania in 2 categorii – cea orientata spre depasirea crizei si dezvoltarea Romaniei si cea care vrea „sa se intoarca la coruptie, proasta guvernare si ineficienta”.

„Ei, adica PSD si acolitii sai, sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstructie al intregii natiuni sa esueze, a spus presedintele.

„Am vazut ieri cu cata satisfactie au primit unii politicieni decizia Curtii Constitutionale privind amenzile instituite in aceasta perioada de stare de urgenta. Este inca un semn de nepasare, inconstienta si neintelegere a misiunii pe care o au, dar si o dovada ca pentru acesti politicieni interesul politic este mai presus de oameni”, a continuat el.

„Politicienilor care fac un scop din apararea si protejarea drepturilor celor care incalca legea le cer sa inceteze ca prin actiunile si discursul lor sa mai puna in pericol viata cetatenilor. Romanii se confrunta din pacate cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios denumit SARS-COV-2 si celalalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de daunator pentru societatea si pentru viitorul tarii noastre”, a spus Iohannis.

„Profitand de faptul ca atentia publica este concentrata, cum este si firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD-ul a lucrat in Parlament. A lucrat mult si prost, toxic de-a dreptul, asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani. A continuat sa faca ce stie mai bine acest partid nociv, care a scos in strada, sa nu uitam, sute de mii de romani revoltati, care a pus Romania in posturi jenante in fata partenerilor europeni.

Poate ca, preocupati de ingrijorarile momentului, este usor sa uitam ce reprezinta acest partid, care a fost pe punctul de a scoate tara noastra de pe parcursul european si de a o arunca cu zeci de ani in urma. Dar intelegerile si legile populiste si demagogice care, daca ar fi promulgate, ar amaneta practic viitorul unei generatii au darul de a ne reaminti imediat de ce este in stare sa faca PSD”, a spus Iohannis.

„Dau doar doua exemple recente de asemenea legi care ar fi daunat bugetului Romaniei si care s-au dovedit a fi neconstitutionale, si ma refer la legile PSD de suspendare a platilor la credite si la utilitati, legi scrise prost si populist, fara criterii clare de aplicare. in urma cu doua zile, CEDO a dat o decizie care ne-a aratat, din nou, tuturor, care era agenda reala a pesedistilor, pe care nu au abandonat-o nici acum.

Au venit la putere pentru a-i alunga din functii pe cei competenti, pentru a-si crea instrumente de presiune pe dosare, pentru a scapa de urmariri penale, pentru a-si da amnistii si gratieri. Iar prin ceea ce continua sa faca dovedesc ca nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic pe justitie. Daca ar putea si nu s-ar teme de reactia romanilor, ar face-o imediat, chiar si acum”, a spus Iohannis.

„Practicile de a legifera in mod haotic, cu incalcarea regulilor de dezbatere parlamentara, in mod netransparent, prin deturnarea in ultimul moment a unor initiative legislative continua si astazi, din pacate. De ce face PSD asta? Simplu, pentru ca a ramas acelasi partid preocupat doar sa-si salveze baronii.

Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute, in Parlament. in timp ce atentia publica era concentrata asupra altor subiecte, PSD era ocupat sa loveasca din nou in standardele de integritate aplicabile functiilor publice sau sa reglementeze privilegii. Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea sa le permita unor alesi locali declarati incompatibili sa candideze la primarii sau pentru alte functii. O astfel de masura ar amnistia nici mai mult, nici mai putin, 1.000 de alesi locali care au incalcat legea. Unica prioritate a pesedistilor, chiar si intr-o criza umanitara, ramane doar aceasta: legi cu dedicatie pentru baronii lor.”, a continuat seful statului.

„Nu mai este un secret pentru nimeni ca PSD a infestat cu persoane obediente pana si cele mai importante institutii ale statului roman. Oameni lipsiti de profesionalism, de caracter si de responsabilitate fac jocurile pesedistilor din functiile publice pe care vremelnic le ocupa. Sa ne amintim cum in 2018 şi in 2019, pentru a proteja infractorii, pesedistii au incercat sa puna pe butuci inalta Curte de Casatie si Justitie cu ajutorul satelitilor lor. Astazi, PSD vrea sa ii apere pe infractori, pe cei care sfideaza regulile si incalca legea, cu sprijinul acelorasi sateliti.

Modul conjunctural al PSD de a legifera si maniera discretionara de a se comporta ca majoritate parlamentara au condus, de fapt, la ani pierduti pentru Romania si pentru romani. Iata de ce resetarea Romaniei nu se va putea realiza cata vreme PSD-ul continua sa controleze majoritatea parlamentara”, a mai spus Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos