Acasă Stirile zilei Klaus Iohannis anunta un nou pachet de legi ale Justitiei, dupa dezvaluirile...

Klaus Iohannis anunta un nou pachet de legi ale Justitiei, dupa dezvaluirile fostului ministru Toader: „PSD a incercat sa puna piciorul pe justitie! Legile PSD trebuie reparate”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca a convenit cu premierul Ludovic Orban modificarea legilor Justitiei printr-un nou pachet legislativ care va fi elaborat in saptamanile urmatoare dupa consultari cu asociatiile de magistrati, specialisti si partide.

„Am urmarit, poate si dumneavoastra ati vazut, in spatiul public a inceput o discutie ciudata. in PSD si intre PSD si satelitii PSD, incep sa isi plateasca polite. Au fost cateva asa-numite dezvaluiri din perioada cand PSD a atacat violent justitia, cand PSD a atacat violent legile justitiei.

Din fericire, am reusit sa oprim o parte din aceste atacuri. Si eu am reusit sa duc legile la Curtea Constitutionala, Parlamentul a reusit, in special PNL si cu alte partide democratice, sa opreasca o parte din aceste modificari, dar cert este ca cel mai important pas a fost facut de romani. Acum un an de zile, cand i-am chemat pe romani la urne, la referendumul pentru justitie, s-au prezentat oamenii in numar mare si au spus clar „stop!” acestei proceduri de macelarire a legilor justitiei, care fusese initiata si continuata de PSD”, a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la declaratiile facute marti de Tudorel Toader, care a povestit ca Liviu Dragnea facea presiuni asupra sa pentru a scapa de condamnarea in dosarul in care era judecat.

”PSD a incercat sa puna piciorul pe justitie! PSD este partidul care incearca, a incercat, incearca sa franga independenta justitiei. Or asa ceva nu se poate! Faptul ca acum au inceput unii cu altii sa isi plateasca polite este o chestiune care tine, poate, de cancan. Dar pentru omul de rand si pentru Romania nu iese nimic de aici.

Fapt este ca aceste Legi ale justitiei trebuie reparate. si aceasta a fost discutia pe care am avut-o cu premierul. Este nevoie de un pas hotarat si curajos. Guvernul va veni cu initiativa legislativa pentru a repara Legile Justitiei.

Trebuie sa ducem la bun sfarsit, dragi romani, ceea ce am inceput acum un an de zile, la Referendum, cand am oprit aceasta macelarire a Legilor Justitiei. Dar ele sunt in functiune si sunt imperfecte. Trebuie continuata aceasta procedura”, a explicat Klaus Iohannis.