Acasă Politic A facut de atatea ori la dreapta pana a ajuns la stanga...

A facut de atatea ori la dreapta pana a ajuns la stanga in PSD! Traseistul Vosganian s-a afiliat PSD

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Varujan Vosganian a anuntat, miercuri, ca s-a afiliat Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, impreuna cu toti ceilalti deputati ai ALDE. In urma cu 20 de ani, Vosganian se anunta drept un simbol al Dreptei si declara razboi Stangii.

„Stanga este adversarul nostru politic”, anunta atunci Vosganian intr-un interviu. Acum, Vosganian este membru de vaza al Stangii. Astazi, Vosganian a anuntat ca se alatura PSD, anunta Aktual24.

„Domnule presedinte, stimati colegi, va informez ca urmatorii deputati ALDE, incepand cu data de astazi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar PSD. E vorba de: Anton Anton, Constantin Avram, Steluta Cataniciu, Daniel Olteanu, Doru Opriscan si Varujan Vosganian. Va inaintez semnaturile lor”, a anuntat la Varujan Vosganian de la tribuna Camerei Deputatilor.

Un scrut istoric privind evolutia politica a lui Varujan Vosganian a fost publicat pe Facebook de deputatul USR Cristina Pruna.

„In urma cu 24 de ani, Varujan Vosganian se prezenta in fata electoratului roman ca un om nou, un politian autentic de dreapta si enunta niste principii care, pentru acea vreme, dupa sase ani de „democratie originala” dominata de Patrulaterul Rosu (PDSR, PRM, PUNR si PSM), pareau o adevarata gura de oxigen. Atunci, marea gandire economica a acestui grup de partide toxice pentru Romania era sintetizata de lozinca „nu ne vindem tara”. Era de fapt o umbrela pentru activul de partid comunist si al urmasilor lui, sub care sa controleze bucati din economia tarii, prin furturi si acte de coruptie. Auzim aceasta lozinca si astazi, tot din aceasi colt rosu dar, in acele vremuri atat de tulburi pentru societatea noastra, vocile care indicau o alternativa occidentala pentru Romania incepeau sa fie privite cu simpatie.

Domnul Vosganian infiintase un partid, PAR – Alternativa Romaniei, care avea sa faca parte din Conventia Democrata. Vrand ca, in jurul PAR, sa unifice toate fortele de dreapta la alegerile din anul 2000, domnul Vosganian a fost absorbit, cu tot cu partidul sau, prin 2003, de PNL.

De curand, am dat peste un interviu acordat de domnia sa in Curierul National, sa fi fost prin 1999, inainte de alegerile parlamentare care aveau sa fie castigate de PDSR si sa propulseze PRM pe locul secund. La vremea aceea PAR isi schimba numele in Uniunea Fortelor de Dreapta, iar domnul Vosganian spunea ca „cel mai mare pericol este revenirea stangii la putere” iar PNL era privit ca un partener al unui nou drum politic, dar care „trebuia sa respecte anumite conditii.”

Intre timp, cel mai mare pericol pentru domnul Vosganian, dupa trecerea la PNL, nu a mai fost Stanga.

Nu trecusera trei ani de cand ajunsese la liberali si domnul Vosganian ajungea ministrul Economiei, ulterior, urmarit de DIICOT, intr-un dosar deschis in anul 2013. Domnul Vosganian a fost acuzat ca, in perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, a semnat in calitate de ministru al Economiei si a sustinut in Guvern o serie de memorandumuri si ordine prin care grupul Interagro, condus de Ioan Niculae, a beneficiat de gaze naturale la pret preferential de la Romgaz. Ce l-a salvat pe domnul Vosganian de un posibil proces lung si sinuos nu a fost mirul, ci imunitatea parlamentara.

Trist este ca domnul Vosganian, cu un inceput promitator in elita politicii romanesti, a sfarsit, astazi, dupa 24 de ani, sa fie remorcat de PSD, adica de cel mai mare pericol la adresa Romaniei, pe care chiar dumnealui l-a definit asa. Astazi, grupul parlamentar ALDE de la Camera Deputatilor s-a afiliat celui al PSD, in numele unei ideologii de supravietuire, de acces la putere.

Traseul politic al domnului Vosganian este o lectie si pentru noi, USR. Este un exemplu standard de „asa nu!”, pentru ca domnul Vosganian a dat dovada de carentele politicianului vechi, adica oportunism si compromitere morala. Domnul Vosganian a ajuns, astazi, prizonierul a ceea ce a mai ramas din Patrulaterul Rosu, structura care a tinut Romania in loc 30 de ani si se afiliaza vocilor care vor ca Romania sa ramana la ani lumina de Occident”, a scris Pruna.