Acasă Politic Klaus Iohannis ales presedinte al PNL cu o majoritate covarsitoare de voturi

Klaus Iohannis ales presedinte al PNL cu o majoritate covarsitoare de voturi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost ales lider al PNL, dupa ce a primit 1334 de voturi pentru sefia partidului, in timp ce contracandidatul sau, Ioan Ghise, a primit 144 de voturi. 41 de voturi au fost declarate nule.

Congresul PNL a votat, sambata, rezolutia privind aderarea partidului la grupul Popularilor Europeni, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se doar trei voturi impotriva.

Dupa vot, presedintele partidului, Klaus Iohannis a aratat ca rezolutia a fost adoptata cu „larga majoritate”, doar trei delegati fiind impotriva.

„Constat ca PNL a setat directiile importante pentru perioada urmatoare, aproband unificarea dreptei, constand in fuziunea cu PDL si aderarea la PPE”, a spus Iohannis.

Iohannis : Invit in partid pe cei care au crezut ca le va fi mai bine afara

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, ales sambata in fruntea partidului de catre congres, a precizat, in discursul de dupa anuntarea rezultatului votului, ca resursele umane ale formatiunii nu trebuie irosite, el invitand inapoi in PNL pe cei care au crezut ca le va fi mai bine in afara.

„Niciodata un partid nu poate sa fie prea mare si niciodata nu trebuie sa fie irosite resursele – ma refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea dati-mi voie azi, aici, de la aceasta tribuna, sa invit inapoi in partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut ca le este mai bine in afara partidului”, a spus Iohannis, in apluzele salii.

„Va multumesc pentru incredere si va asigur ca vom reusi prin noi insine”, a adaugat Iohannis.

El a tinut sa le multumeasca celor care l-au ales si i-au acordat votul de incredere.

„Multumesc mult. Multumesc domnului presedinte Quintus. Multumesc, dragi liberali. Va multumesc – este un vot coplesitor – pentru votul de incredere . Acest rezultat pentru mine este foarte emotionant’, a spus Iohannis.

El a spus ca votul masiv primit este „foarte frumos”.

„Am indraznit sa vin in fata dumneavostra sa va cer votul. Am prezentat o motiune care cred ca poate sa fie castigatoate pentru PNL dar acest vot masiv, recunosc, este foarte frumos. Multumesc mult”, a spus Iohannis.

El a mai multumit si celor care laau incurajat sa faca acest pas privind candidatura la presedintia PNL.

„PNL are foarte multe resurse, foarte multi oameni care sunt capabili sa faca lucruri mari, foarte multi oameni deosebiti de competensi in domeniul lor. Acest lucru ma face sa fiu convins ca vom reusi impreuna sa facem ce ne-am propus. Acest lucru ma face sa fiu convins ca vom reusi sa schimbam Romania in bine”, a mai spus Iohannis.

Iohannis: PDL a acceptat ca noua formatiune sa se numeasca PNL

Noul presedinte al PNL, Klaus Iohannis a declarat, sambata, ca este in masura sa confirme ca „PDL a acceptat” ca noua formatiune politica rezultata din fuziunea cu liberalii sa se numeasca PNL.

„Vreau sa va spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune sa se numeasca PNL”, le-a spus Iohannis delegatilor la congresul PNL.

Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptata de catre delegatii la congres prin vot cu ridicare de mana, inregistrandu-se doar 6 voturi „impotriva” si 4 abtineri.

Klaus Iohannis a castigat, sambata, alegerile pentru presedintia PNL, primind 1334 de voturi, din totalul de 1479 de voturi valabil exprimate la congres, contracandidatul sau, Ioan Ghise fiind votat de 144 de delegati.

Din totalul de 1519 voturi exprimate, aau fost valabile 1479.

Klaus Iohannis a primit 1334 de voturi pentru sefia PNL, in timp ce contracandidatul sau, Ioan Ghise, a primit 144 de voturi. 41 de voturi au fost declarate nule.