Proaspatul ales in functia de presedinte al Partidului National Liberal, Klaus Iohannis si fostul presedinte PNL, Crin Antonescu, au acceptat sa fie candidatii propusi pentru presedintia Romaniei.

 

„Cinci ani de zile, zi de zi am asumat in numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastra trebuie sa o luati. Oricare ar fi ea, o voi servi pana la capat”, a spus Antonescu.

 

Anterior, Mircea Ionescu Quintus, care conducea dezbaterea congresului, a declarat ca decizia desemnarii candidatului la prezidentiale apartine Delegatiei Permanente. ”Acum e vorba de nominalizare. Poate sa fie un nume sau mai multe”, a afirmat Quintus.

 

El a precizat ca daca sunt mai multe nume inseamna ca va trebui dat un vot secret.

 

Quintus a precizat ca s-au facut mai multe propuneri de candidat, in persoanele lui Klaus Iohannis si a lui Crin Antonescu.

 

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, a pledat pentru ca la nivelul congresului sa fie stabilit un singur candidat al PNL, iar decizia sa nu se ia in Delegatia Permanenta.

 

„Trebuie sa avem un singur candidat. Eu nu-mi permit ca PNL sa merg la PDL sa-mi aleaga candidatul la presedintia Romaniei. Eu vreau sa mi-l aleg eu”, a spus Atanasiu.

 

Dupa ce au fost exprimate cele doua acceptari de candidatura, Iohannis a declarat ca retrage rezolutia privind candidatul PNL la prezidentiale si o trimite in Delegatia Permanenta a partidului.

 

El a spus ca „ultimul lucru pe care il doreste” este o sciziune in partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.