Acasă Stirile zilei Klaus Iohannis a numit noul prim-adjunct al sefului SRI! Vezi cine i-a...

Klaus Iohannis a numit noul prim-adjunct al sefului SRI! Vezi cine i-a luat locul lui Florian Coldea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La data de 23 martie 2017, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire in functia de prim-adjunct al Directorului Serviciului Roman de Informatii pentru domnul general de brigada Razvan Ionescu. Acesta isi va prelua atributiile incepand cu data de 24 martie 2017.

Domnul general de brigada Razvan Ionescu are 45 de ani si o experienta de peste doua decenii in munca operativa a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitica si Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere in Masa si Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania, transmite un comunicat al SRI.

De-a lungul carierei in SRI, domnul general de brigada Razvan Ionescu a ocupat mai multe functii, atat in cadrul unitatilor centrale, cat si teritoriale, unde a avut succese operationale de anvergura, in parteneriat cu servicii de intelligence din spatiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizata transfrontaliera, respectarea regimurilor internationale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internationale, migratie si terorism.

A fost incadrat in SRI cu gradul de capitan si a absolvit ca sef de promotie cursurile de initiere. A fost avansat la gradul de general de brigada in primavara anului 2016 si anterior numirii in functia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrala cu activitate in combaterea amenintarilor transfrontaliere. in activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii institutionali ai SRI, atat interni, cat si externi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos