Acasă Stirile zilei Retail Kika deschide trei magazine noi în București și Constanța

Kika deschide trei magazine noi în București și Constanța

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Planuri mari pentru retailerul austriac kika: două noi magazine vor fi deschise în București și unul în Constanța. Deși aceste proiecte au mai fost anunțate de oficialii companiei, totuși se pare că anul acesta vom afla mai multe despre finalizarea lor, conform capital.ro.

”Ne focusăm pe București, unde există cel mai mare potențial. Până la finele acestui an o să avem un plan concret pentru cele două magazine pe care vrem să le deschidem aici. Cu siguranță, unul va fi în Băneasa”, spune Lars Lund, director general al kika România.

Referindu-se la cel de al treilea magazin, pe care retailerul austriac îl va deschide la Constanța, de mai mult timp există ”negocieri” pentru terenul unde va fi construit, în prezent fiind vorba de ”unele probleme tehnice”.

”În următoarele șase luni vom ști mai multe și despre acest lucru”, adaugă Lars Lund. Anul trecut, acesta declara că magazinul din Constanța va fi deschis în martie-aprile 2012, pe o suprafață 13.000 mp, investiția ajungând la 30-35 milioane de euro.

Cât despre vânzări, oficialul kika spune că s-a înregistrat o creștere de 6% în anul fiscal care s-a încheiat în martie, cele mai bine vândute produse fiind canapelele. Totodată, a fost primul an în care compania a înregistrat profit la nivel local.

România nu este singura țară din regiune unde kika are planuri de extindere. În curând, compania va finaliza proiectele de extindere din Serbia, Croația și Cehia.

În prezent, kika are aproximativ 7.700 de angajaţi în cele peste 68 de magazine, din lume. Primul magazin din România, deschis în 2008 în zona comercială Militari din Bucureşti, ocupă o suprafaţă de aproximativ 27.000 metri pătrați și a însemnat o investiţie de 31 milioane de euro.