Acasă World Jurnalul lui Bin Laden, scos la iveala de CIA! Ce calatorie l-a...

Jurnalul lui Bin Laden, scos la iveala de CIA! Ce calatorie l-a convins ca Occidentul este decadent!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

O excursie de vara in Marea Britanie, pe cand era adolescent, si vizitele la locul natal al lui Shakespeare l-au convins pe Osama bin Laden ca Occidentul este decadent.

Asta a scris liderul al – Qaida in jurnalul sau personal, cu putin timp inainte de a fi ucis de fortele speciale americane in 2011, conform The Guardian.

Jurnalul se numara printre cele 470.000 de documente adunate din casa in care Bin Laden a fost ucis si facute publice miercuri de CIA ”in interesul transparentei si pentru a sprijini opinia publica in a intelege fenomenul al – Qaida si pe Bin Laden”.

Desi pana acum au mai existat informatii conform carora bin Laden a calatorit in Occident, aceasta este prima confirmare.

El a mers pentru prima data in Occident pentru a fi supus unui tratament, nespecificat, cand era in clasa a sasea si avea 13 ani.

in anul urmator, adolescentul, fiu al unui miliardar saudit cu afaceri in domeniul constructiilor, a stat 10 luni in Marea Britanie, la studii. Bin Laden nu ofera alte detalii, dar se pare ca a urmat cursuri de limba engleza la Oxford.

in jurnal, Bin Laden prezinta vizitele la casa lui Shakespeare din Stratford – upon – Avon, dar spune ca nu a fost impresionat de societatea britanica.

El recunoaste ca varsta nu ii permitea sa isi formeze o imagine completa despre viata in Marea Britanie, insa remarca faptul ca mergea in fiecare duminica sa viziteze casa lui Shakespeare.

“Nu am fost impresionat si am constatat ca erau o societate diferita de a noastra si o societate cu principii morale permisive”, mai noteaza Bin Laden in jurnal, arata protv.