Acasă Stirile zilei Stiinta Joaca dintre FICTIUNE si REALITATE: Misterul OMULUI care a calatorit in TIMP...

Joaca dintre FICTIUNE si REALITATE: Misterul OMULUI care a calatorit in TIMP si SPATIU!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Asa zisele intamplari dintre fictiune si realitate au existat inca din Antichitate, cand zeii le-au oferit unor personaje posibilitatea de a calatori in timp si spatiu.

Strabo, profesorul lui Homer, mentioneaza in scrierile sale despre un personaj extrem de interesant numit Aristeas din Proconnesus. Acesta a avut sansa sa calatoreasca intr-un “car de foc” dincolo de marginea orizontului, ajungand sa vada de aproape stele de pe cer. Cert este faptul ca Aristeas a fost ales si urcat la bordul unei nave extraterestre, fiind transportat in locuri indepartate, in care nici oamenii din ziua de astazi nici macar nu viseaza sa ajunga.

Un alt fapt interesant este ca acest Aristeas a fost contemporan cu Sfantul Ilie, prorocul ales de Dumnezeu pentru a se ridica la cer fara a trece prin poarta mortii. Aceasta reprezentare nu este una metaforica, pentru ca versetele din Vechiul Testament explica cu lux de amanunte aceasta ridicare la cer, care s-a realizat cu ajutorul unui car de foc, tras de mai multi cai albi. Intreaga intamplare s-a petrecut sub ochii lui Elisei, succesorul Sfantului Ilie pe Pamant.

Daca in cazul in care Sfantul Ilie nu s-a mai intors niciodata pe Terra, Aristeas a avut acest noroc si astfel le-a povestit apropiatilor despre calatoria sa interstelara. El a ajuns pe o planeta unde locuitorii ei pareau a semana extrem de bine cu ciclopii, iar conducatorul lor nu era nimeni altul decat Phoebus, zeul luminii.

Imediat dupa ciudata sa calatorie in spatiu, Aristeas a devenit un personaj controversat. Herodot scria ca intr-o zi l-a vazut pe calator intr-un magazin, unde si-a dat ultima suflare. Acest aspect nu a fost sustinut de toata lumea pentru ca ciudatul personaj fusese vazut simultan in mai multe locuri. In acest fel, Aristeas era considerat mort, dar in acelasi timp traia. Oare cum era posibil?

In urma acestor intamplari stranii a existat o perioada de acalmie, timp de 7 ani Aristeas a disparut pur si simplu de pe fata Pamantului. Apoi a aparut un poem semnat de calatorul stelelor, dupa care a disparut pentru inca 240 de ani. A fost vazut in Metapontum, teritoriu din sudul Italiei, unde a comandat o statuie pentru Apollo.

Acestea sunt doar doua exemple concludente, care ridica numeroase semne de intrebare cu privire la calatoriile in timp sau spatiu la care au fost supusi anumiti oameni din trecut. Zecharia Sitchin sustinea intr-una din cartile sale, Scarile spre Rai, ca extraterestrii antici au jucat un rol important in dezvoltarea umanitatii si ca celor alesi le-a fost aratat adevarul absolut cu ajutorul carelor de foc, care zburau in adancul Universului.

Sursa: efemeride.ro