Acasă Stirile zilei Cum suna AROGANTA lui Putin: Daca am chef, pot cuceri KIEVUL in...

Cum suna AROGANTA lui Putin: Daca am chef, pot cuceri KIEVUL in doua saptamani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vladimir Putin s-a laudat presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso ca daca are chef poate cuceri Kievul in doua saptamani, relateaza Huffington Post.

Putin, care a reiterat ca nu exista militari rusi in Ucraina, in pofida dovezilor contrare ale conducerii ucrainene, a fost sfidator in ultimele zile cu privire la dreptul Moscovei de a-si proteja interesele in tara.

Respectatul cotidian italian La Repubblica a relatat ca, intr-o conversatie cu Barroso, Putin a remarcat: „Daca vreau, iau Kievul in doua saptamani”.

Comentariile sale, relatate de Barroso colegilor la summitul UE de saptamana trecuta, au aparut in timp ce NATO intentioneaza sa construiasca o noua forta de reactie rapida de pana la 4.000 de militari care sa poata ajunge in Europa de Est in 48 de ore pentru a raspunde unei posibile agresiuni rusesti.

Liderul rus a fost la fel agresiv si atunci cand a fost intrebat de un reporter al BBC daca „regreta crimele din Ucraina”. Incercand sa se apere, a replicat in rusa. „Care este scopul si sensul operatiunii militare din prezent din est?

Si ce a determinat escaladarea activitatilor lor”, a spus presedintele. „Ele au fost determinate de faptul ca trupele ucrainene asediaza zone civile si trag direct in zone rezidentiale. Aceasta este ceea ce multe state, inclusiv in Europa, prefera sa nu observe, din nefericire”, a adaugat presedintele.

Presedintele a fost clar iritat de confruntare, oprindu-l pe translator in mijlocul propozitiei la un moment dat, pentru a-i raspunde reporterului direct in engleza.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos