Japonezii s-au suparat pe americani pentru o Mare PIERDUTA

Raw Life and Style

Manualele scolare din statul Virginia vor mentiona ca Marea Japonie mai este denumita si Marea de Est. Initiativa diasporei coreene din SUA, aprobata de catre autoritatile din statul Virginia, a declansat protestul oficialitatilor de la Tokyo, care si-au exprimat regretul cu privire la aceasta corectura, scrie The Wall Street Journal.

Proiectul de lege adoptat de adunarea reprezentantilor din Virginia va trebui sa fie semnat de guvernatorul democrat, Terry McAuliffe. Modificarile din manuale vor intra in vigoare la 1 iulie 2014.

Adoptarea proiectului de lege era ceruta in mod activ de imigrantii din Coreea de Sud care traiesc in Virginia. Potrivit acestora, numele de Marea Japoniei aminteste de colonialismul japonez din anii 1910-1945, cand Coreea era sub conducerea Tokyo. Prin urmare, reprezentantii diasporei coreene au propus utilizarea termenului folosit in propria tara – Marea de Est.

Click pe aceeasi tema:  TOP 10 Locuri din lume pe care este INTERZIS sa le vizitezi! Vezi FOTO

Diplomatia nipona s-a opus vehement acestei modificari. Tokyo a angajat chiar o echipa de lobby-sti care a aparat numele vechi. Argumentul japonezilor este faptul ca numele de „Marea Japoniei” este recunoscut de catre ONU si Organizatia Internationala de Hidrografie. in plus, acest nume era deja larg raspandit in secolul al XIX-lea, cand Japonia promova politica izolationismului.

Potrivit France – Presse, autoritatile din Virginia s-au confruntat cu o alegere dificila. Pe teritoriul statului american locuiesc aproximativ 80.000 de originari din Coreea de Sud, ale caror voturi sunt foarte importante pentru Partidul Democrat.

Click pe aceeasi tema:  Patriarhul Daniel raspunde criticilor propagate in spatiul public: „Nu invatati dumneavoastra Biserica ce rol are ea! Invatati mai bine ce-i credinta ortodoxa”

Cu toate acestea, Japonia, a carei diaspora este mult mai firav reprezentata, este unul dintre principalii parteneri comerciali ai Virginiei. Ambasadorul Japoniei la Washington, intr-o scrisoare adresata guvernatorului Virginiei, a subliniat ca adoptarea legii cu privire la numele Marii Japoniei poate dauna relatiilor economice dintre cele doua state.

Marea Japoniei (numita in Coreea de Sud Marea de Est) este o mare din vestul Oceanului Pacific, care separa insulele Japoniei de continent (Rusia, Coreea de Nord, Coreea de Sud). intrucat este aproape izolata de ocean, mareele de aici sunt de foarte mica amplitudine.

 

spre