Acasă Life Dezvoltare Personala Iti place cand ploua? Iubitorii de ploaie inteleg adevarata semnificatie a expresiei...

Iti place cand ploua? Iubitorii de ploaie inteleg adevarata semnificatie a expresiei “Tu traiesti doar o data.”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Esti o persoana care se bucura la culme atunci cand picaturile de ploaie incep sa cada din cer? O prognoza ploioasa iti aduce imagini incantatoare, cum ar fi statul in pat sub o patura calda si ascultatul ploii in timp ce citesti o carte buna? Daca este adevarat, faci parte dintr-un trib de oameni special cunoscuti sub numele de pluviofil. Prin definitie, pluviofilii sunt oameni care iubesc ploaia. Probabil ca esti obisnuit sa-i asculti pe ceilalti care nu suporta ploaia, sa fie uzi si reci.  In tot acest timp, iti imaginezi o ploaie racoroasa de vara si te intrebi cum cineva nu poate aprecia o zi ploioasa. Daca esti un pluviofil, nu numai ca te bucuri atunci cand ploua, dar sunt sanse sa fii o persoana mai placuta si in restul timpului, de asemenea. In continuare iti vom prezenta cateva dintre motivele pentru care oamenii care iubesc ploaia sunt mult mai fericiti in viata:

1. Se afla in contact cu simturile lor si apreciaza viata din plin

Oamenii care iubesc ploaia sunt oameni care se bucura de experientele lor de viata. Acestia iti pot descrie ploaia in detalii vii, de la sunetul fermecator, pana la modul hipnotic in care fiecare picatura schimba peisajul de partea cealalta a ferestrei. Pluviofilii apreciaza mirosul unei furtuni proaspete si simtul uimitor al picaturilor de ploaie pe piele.  Ei cunosc chiar si gustul picaturilor proaspete, in timp ce privesc in sus cu bratele intinse intampinand fiecare ploaie ca pe ceva unic.

2. Ei traiesc momentul prezent

Dr. Matt Killingsworth, un cercetator care studiaza fericirea, a folosit o aplicatie smartphone numita “Track Your Happiness” pentru ca oamenii sa-si raporteze nivelul de fericire in timpul activitatilor specifice in timp real. Ceea ce a aflat a fost ca exista o legatura directa intre fericire si a fi pe deplin prezent in ceea ce faci. Ce modalitate mai buna de a te pierde in momentul prezent in timpul unei ploi?

3. Sunt mai increzatori

Sa recunoastem, daca esti un adult care alearga prin ploaie ca un copil de patru ani, mai mult ca sigur nu-ti pasa prea mult de ce cred ceilalti despre tine. Oamenii care iubesc ploaia sunt de fapt mandrii de asta. Ei sunt cei cool si toata lumea care se afla in casa si care se fereste de ploaie are de pierdut. Chiar daca parul unui pluviofil se uda sau machiajul are de suferit, acestora nu le pasa. Ei arata bine in continuare.

4. Sunt mai rezistenti in momentele dificile

Pluviofilii inteleg foarte bine ca este nevoie de ploaie pentru ca florile sa creasca. Cand lucrurile devin putin dure in viata, acestia sunt cei care iti vor aminti ca si acel lucru va trece. De fapt, ei stiu ca sunt necesare provocari pentru a profita de cele mai bune oportunitati. Nu vei avea parte de curcubeu fara putina ploaie.

5. Ei stiu cum sa pastreze lucrurile in perspectiva

Un adevarat iubitor de ploaie nu ar visa niciodata sa se planga in legatura cu vremea. Sunt cateva picaturi de ploaie, nu apocalipsa. Pluviofilii stiu cum sa priveasca simplele realitati ale vietii si cum sa le puna in context. Daca ai nevoie de un sprijin, gaseste pe cineva care iubeste ploaia. Te va aduce in punctul zen imediat.

6. Ei gasesc frumusetea in tristete

Asa cum ploaia aduce un miros curat si o viata noua, iubitorii de ploaie apreciaza reinnoirea pe care o poate aduce un plans bun. Unul dintre modurile preferate ale unui pluviofil de a petrece o zi ploioasa este de a sta in pat in timp ce vizioneaza ceva emotionant.

7. Ei au un simt acut al propriei mortalitati

Nimic nu face o persoana sa traiasca viata mai din plin decat intelegerea pe deplin a faptului ca aceasta este trecatoare. Desi se bucura sa danseze printre picaturile de ploaie, acestia sunt de asemenea profund introspectivi. O zi furtunoasa ofera oportunitatea perfecta de a contempla viata. Pe masura ce se uita la norii ce se misca rapid si la frunzele care cad din copaci, se gandesc la zilele ce au trecut deja.

Iubitorii de ploaie inteleg adevarata semnificatie a expresiei “Tu traiesti doar o data.”

Sursa