scris de P. H. GABRIEL

Este azi 15 Noiembrie ora 3 dimineata, cu o zi si 4 ore inainte de alegeri.
DUMINICA Samariteanului milostiv. Imi aduc aminte ca bunica mea (sibianca din nastere) imi spunea razand prin 1990 (cand eu aveam 14 ani), „o votat romanii in Duminica Orbului”.

La noi in familie era un adevarat cult pentru Ratiu caci bunicul era fost detinut politic la Aiud, bietul palarier din Alba Iulia,care si-a dorit sa vina americanii si au venit rusii si normal ca votasera ai mei cu Ion Ratiu.
Ei bine, revenind la Duminica Samariteanului milostiv va pun mai multe intrebari: dar daca e el, Klaus, etnicul german?? Dar daca bietul om talharit si batut e poporul roman??? Dar daca levitul e Ponta??? In DEX , una din explicatii pentru levit: Lewi – nume propriu, insemnand „acela care uneste”. Vi se pare cunoscut??? E „acela care uneste”, dar nu il si ajuta pe bietul om talharit si batut, cum nici preotul, cel care trece primul pe langa el nu il ajuta. Vi se pare cunoscut?? Deja sunt prea multe coincidente si inca nu am terminat…
Bine, sa presupunem ca Klaus Iohannis este samariteanul??
Nu il cunosc personal, sunt doar un simplu cetatean cu simt civic, nu stiu exact daca este milostiv sau nu. DAR AR TREBUI SA FIE. Si daca nu a fost si el va deveni PRESEDINTELE ROMANIEI este MENIREA LUI SA FIE MILOSTIV. Stii de ce???
La catolici data de 13 IUNIE, data la care s-a nascut Iohannis e o mare mare sarbatoare. Sf. Anton. Ei bine Sf. Anton este foarte bine cunoscut si de multi ortodocsi, culmea bunica mea ortodoxa din zona Sibiului si nu bunicul meu greco catolic mi-a povestit mai tot timpul despre Sf Anton. Cine cunoaste minuniile sf Anton stie ca este foarte foarte MILOSTIV. Intelegeti legatura???
Era doar o idee. Poate gresesc. Daca am hulit il rog pe Bunul Dumnezeu sa ma ierte, daca nu am hulit va spun ca vom face si PASTELE de CRACIUN si vom spune „Christos A INVIAT” de Craciun, caci poporul ROMAN trebuie sa INVIE odata.
In incheiere :Cat de ironic poate sa fie uneori Dumnezeu cu SATANA COMUNISTA?
Se gandeau ei oare, comunistii, ca intr-o zi un etnic german, scapat din mainile lor si nevandut in Germania precum au fost mai toti sasii va ajunge PRESEDINTE??
Ma gandesc ca nu le-ar fi trecut niciodata prin cap, cum sunt sigur ca nici cei care l-au torturat si ucis pe Monseniorul Vladimir Ghika nu isi inchipuiau ca tovarasii lor camarazi si urmasii lor (Iliescu si Nastase) vor asista cu „piosenie” dupa aproape 60 de ani la beatificarea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.