Acasă Stirile zilei Israelul si Arabia Saudita pregatesc un ATAC impotriva Iranului!

Israelul si Arabia Saudita pregatesc un ATAC impotriva Iranului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Israelul si Arabia Saudita se pregatesc pentru elaborarea unor planuri de urgenta de atacare a instalatiilor nucleare iraniene in cazul in care marile puteri vor incheia un acord nesatisfacator cu regimul islamist de la Teheran. Potrivit publicatiei britanice, guvernele din Israel si Arabia Saudita sunt convinse ca un acord intre marile puteri si Iran nu va reusi sa blocheze componenta militara a programului nuclear iranian. In cadrul negocierilor cu reprezentanti ai Serviciului israelian de informatii externe (Mossad), Arabia Saudita a acordat deja permisiunea ca avioanele militare israeliene sa tranziteze spatiul aerian saudit pentru atacarea instalatiilor nucleare iraniene.

„Imediat ce va fi semnat acordul nuclear cu Iranul, optiunea militara va fi reactivata. Liderii sauditi sunt furiosi, acceptand sa ofere Israelului tot ajutorul de care are nevoie”, explica o sursa citata de Sunday Times.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, incearca sa convinga Statele Unite si Franta sa nu accepte un acord cu Iranul daca regimul de la Teheran nu va prezenta garantii clare ca va renunta definitiv la ambitiile nucleare cu caracter militar. Presedintele Frantei, Francois Hollande, care a blocat saptamana trecuta un eventual acord cu Iranul, incepe duminica o vizita oficiala in Israel. Benjamin Netanyahu a avertizat ca un acord inadecvat in domeniul nuclear cu Iranul poate conduce la razboi, pledand pentru mentinerea sanctiunilor impotriva regimului islamist de la Teheran.

„In privinta Iranului, nu exista doar doua optiuni: un acord sau razboiul. Exista si o a treia optiune: continuarea presiunilor prin sanctiuni. Un acord inadecvat in domeniul nuclear poate conduce la a doua optiune, la un rezultat nedorit”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Negocierile Iranului cu reprezentantii Statelor Unite, Marii Britanii, Frantei, Rusiei, Chinei si Germaniei s-au incheiat saptamana trecuta, la Geneva, fara un acord, dar vor fi reluate pe 20 noiembrie. Washingtonul si Moscova au semnalat ca exista posibilitatea ajungerii la un acord cu Iranul in curand. Israelul a avertizat in mai multe randuri ca ar putea lansa atacuri preventive impotriva instalatiilor nucleare iraniene. Israelul, Statele Unite si Uniunea Europeana suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile. Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos