O celula terorista a grupului Stat Islamic in Irak si Siria (ISIS) activa in SUA colecteaza, in medii online, fonduri in moneda digitala bitcoin, folosite pentru activitati teroriste, afirma un expert israelian angajat al unei companii pentru securitatea cibernetica, scrie ziarul Haaretz.

Suspiciuni privind colectarea de fonduri pentru scopuri teroriste exista de mult, dar este prima data cand o astfel de ipoteza pare sa se confirme.

Potrivit specialistului in securitatea cibernetica Ido Wulkan, in varsta de 25 de ani, celula organizatiei teroriste Stat Islamic colecteaza fonduri in moneda virtuala bitcoin, pentru a evita detectarea.bitcoins2

„In contextul intensificarii eforturilor in mediile de socializare pentru inchiderea conturilor care au legaturi cu grupul Stat Islamic, activistii islamisti probabil ca incep sa se orienteze spre zone obscure din spatiul virtual”, afirma Wulkan, angajat al companiei pentru securitatea cibernetica S2T, cu sediul in Singapore.

Potrivit expertului israelian, celula terorista este condusa de un islamist cunoscut online cu numele Abu-Mustafa si care sustine ca membrii grupului pe care il conduce sunt activi in Statele Unite.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.