Primarul Sibiului a declarat ca este dispus sa candideze la prezidentiale si ca are sanse rezonabile sa-l depaseasca pe Victor Ponta intr-o competitie electorala.

„Din aceasta chestiune a iesit domnul Antonescu (n.r – candidatura la presedintie). A fost foarte ferm si clar. Odata ce a luat aceasta decizie, acest pas este ireversibil”, a spus Iohannis. El a precizat ca PDL are un candidat, iar PNL va avea dupa Congres. „Se face un sondaj, doua trei, pana cand rezultatele sunt relevante. Daca rezultatele sondajului sunt foarte evidente, vor fi insusite de o parte si de alta. Daca sunt sensibil egale, fie cerem sondaje mai detaliate sau se ia o decizie politica care lamureste problema”, a spus Iohannis , la Gandul Live.

Iohannis a precizat ca s-a cazut de acord ca sfarsitul lui august este ultimul termen pe care trebuie respectat pentru stabilirea candidatului la prezidentiale. „In cursul verii trebuie sa avem o decizie”, a mai spus liberalul.

„Nu am un raspuns definitiv cand trebuie sa aiba loc fuziunea, nu este un lucru foarte simplu. Vrem sa incercam cat se poate de repede. Daca ma intrebati de o data, nu as putea sa o dau. Suntem in faza comisiilor care vor lucra pe domenii, pregatim Congresul PNL, continuam discutiile. Si unii si altii dorim sa o facem cat ne permite evolutia de repede”, a mai spus liberalul.

El s-a referit si la subiectul legat de schimbarea numelui PNL, mentionand ca subiectul nu eeste bine sa fie discutat in public. „E greu de gestionat sa ai o negociere si in paralel sa ai anumite lucruri care nu sunt negociabile. Eu am inteles foarte bine pozitia colegilor mei liberali si sunt de aceeasi parere. Nu cred ca asta e prima chestiune care trebuie negociata si batuta in cuie. Problemele de fond care trebuie sa vina prima data si apoi problemele de istorie, denumire. Clar ca nu-si doreste nimeni de la noi sa renunte la denumirea de PNL”, a spus Iohannis.

El s-a referit si la relatia cu Traian Basescu: „Pentru mine ca politician nu este in discutie nici sprijinul, nici refuzul lui Traian Basescu. Suntem intr-o non-relatie si o vreme este bine sa ramana lucrurile asa. Cat va dura vremea respectiva”.

„Am sanse rezonabile sa-l depasesc pe Victor Ponta intr-o competitie”, a spus Iohannis, mentionand si ca nu va demisiona de la Primaria Sibiu pana la alegerile prezidentiale.

In aceasta dimineata Klaus Iohannis a fost cel care a condus delegatia PNL la negocierile cu PDL. Primarul Sibiului va candida la Congresul din 28 – 29 iunie la functia de presedinte al partidului, singurul contracandidat anuntat pana in acest moment fiind Ioan Ghise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.