Acasă Politic Iohannis, ironie fina la adresa lui Dragnea: Va rog eu frumos, invatati-i...

Iohannis, ironie fina la adresa lui Dragnea: Va rog eu frumos, invatati-i si pe ei programul de guvernare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat miercuri, la Palatul Cotroceni, presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa-i invete pe membrii Executivului programul de guvernare.

Iohannis s-a adresat liderului PSD intr-o propozitie in care a folosit un verb la perfectul simplu, specific zonei Olteniei. ”Domnule Dragnea, aflaram de la TV ca sunteti singurul care cunoaste programul de guvernare din scoarta in scoarta. Va rog eu frumos, invatati-i si pe ei!”, a spus presedintele.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 4 ianuarie a.c., decretul pentru numirea Guvernului Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor ministri, dupa depunerea juramantului, ca isi doreste ca intr-o zi sa ii explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la suta, cum vor creste salariile, cum vor scadea impozitul, TVA si multe alte lucruri. seful statului le-a mai spus noilor ministri ca trebuie sa „livreze” ceea ce au promis in campania electorala.

„Trebuie sa livrati ceea ce a fost promis in campania electorala. Campania electorala nu e doar un circ mediatic, sau poate ca este (…) De asta ati fost votati si asta trebui sa livreze Guvernul. Sper ca intr-o zi sa imi eplicati cum veti face astfel incat sa va incadrati in deficit bugetar de 3%, sa cresteti salariile, sa scadeti impozitele, TVA si multe alte lucruri”, a afirmat presedintele.

El le-a mai spus ministrilor ca asteapta de la ei cateva lucruri: „Eu va doresc sa aveti un mandat de succes, romanii isi doresc sa aiba un guvern de succes. Cateva lucruri insa cred ca se asteapta de la dumneavoastra, cel putin eu le astept si cred ca sunt in asentimentul romanilor cu aceste asteptari. Astept sa pastrati clara vizibila si declarata orietarea euro-atlantica a Romaniei, sa intariti pozitia Romaniei in cadrul NATO si al UE. Eu astept si multi asteapta sa faceti tot ce se poate sa sprijiniti o justitie independenta in Romania. Asta inseamna intarirea statului de drept. Ati jurat sa facei tot ce puteti pentru o democratie matura in Romania. O democratie fara stat de drept nu ne putem imagina in Europa. Astept si asteptam cu totii”, a mai aratat presedintele.

Iohannis le-a mai spus ministrilor ca trebuie sa gestioneze in mod responsabil economia romaneasca, atat cat depinde de Guvern, si finantele publice.

Noii ministri au depus juramantul de investire in functie la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Calin Popescu-Tariceanu. Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, si Viorel stefan, ministrul de Finante, au uitat sa jure cu mana pe Biblie.

La ceremonie au mai fost prezenti presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu si consilierii din cadrul Administratiei Prezidentiale. Ceremonia a inceput cu intonarea imnului national.

Primul care a depus juramantul a fost premierul Sorin Grindeanu, urmat de vicepremierii Sevil Shhaideh si Daniel Constantin. Urmatorii au fost Carmen Daniela Dan – ministrul Afacerilor Interne, Teodor-Viorel Melescanu – ministrul Afacerilor Externe si Gabriel-Beniamin Les – ministrul Apararii Nationale.

Noul ministru de Finante, Viorel stefan, a uitat sa puna mana pe Biblie in timpul juramantului, dar a incheiat cu formula ”Asa sa-mi ajute Dumnezeu” si a facut o cruce.  Initial, stefan a uitat si sa semneze pe textul scris al juramantului. Dupa ce au depus juramantul, Florin Iordache – ministrul Justitiei, Petre Daea – ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Pavel Nastase – ministrul Educatiei Nationale, si Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a uitat sa jure cu mana pe Biblie.

Ultimii ministri care au depus juramantul au fost Alexandru Petrescu – ministrul Economiei, Toma-Florin Petcu – ministrul Energiei, Alexandru-Razvan Cuc – ministrul Transporturilor, Florin Nicolae Jianu – ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Florian-Dorel Bodog – ministrul Sanatatii, Ioan Vulpescu – ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Adriana Petcu – ministrul Apelor si Padurilor, serban-Constantin Valeca – ministrul Cercetarii si Inovarii, Augustin Jianu – ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Marius-Alexandru Dunca – ministrul Tineretului si Sportului, Mircea-Titus Dobre – ministrul Turismului, Andreea Pastirnac – ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Gabriel Petrea – ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gratiela-Leocadia Gavrilescu – ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihaela Virginia Toader – ministrul delegat pentru Fonduri Europene si Ana Birchall – ministrul delegat pentru Afaceri Europene, scrie News.ro.

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de investitura din partea celor doua Camere ale Parlamentului. Parlamentarii au acordat increderea cabinetului cu 295 de voturi ”pentru” si 133 ”impotriva”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCrema de casa naturala care te scapa de riduri intr-o saptamana!
Articolul următorCe nu ti-a spus nimeni despre detoxifiere! Raspunsul te va lasa fara cuvinte!