Acasă Utile Ce nu ti-a spus nimeni despre detoxifiere! Raspunsul te va lasa fara...

Ce nu ti-a spus nimeni despre detoxifiere! Raspunsul te va lasa fara cuvinte!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In termeni medicali, conceptul de „detoxifiere”, promovat de reviste glossy, bloggeri de lifestyle si emisiuni TV, vandut si impachetat in toate formele si culorile vii, de la shake-uri la proceduri invazive, este… un nonsens. Nu exista „detoxifiere”. Ideea ca te poti spala de pacatele culinare urmand un tip special de post are potential de antidot perfect pentru stilul de viata modern imbibat in grasime de fast-food si alcool pe care majoritatea celor care locuiesc in orasele mari il experimenteaza.

Insa, inainte sa scotocesti in dulap dupa storcatorul de fructe si sa te pregatesti astfel pentru luna ianuarie, si inainte de a te programa la o clinica de detoxifiere, care practica proceduri de irigare a colonului, ar trebui sa stii ceva: detoxifierea, ideea ca poti strecura impuritatile din sistemul tau ca sa iti lasi organele curate luna, e o inselatorie. Este un concept pseudo-medical menit sa iti vanda lucruri.

Pentru detoxifiere, poti sa cumperi tablete, tincturi, pliculete de ceai, masti de fata, sare de baie, perii de par, sampon, geluri corporale si chiar aparate de indreptat parul. Masele, yoga sau shake-urile completeaza oferta. Poti tine o dieta de detoxifiere de sapte zile si cu siguranta vei pierde kilograme, dar nu va avea nicio legatura cu toxinele, ci cu faptul ca te-ai infometat. Problema e ca niciunul dintre promotorii sau producatorii acestor „oferte de detoxifiere” nu stiu sa indice care anume-s toxinele de care te scapa produsele lor si ce studii sustin aceasta afirmatie.

„Daca toxinele chiar s-ar acumula intr-un mod in care corpul nostru nu ar fi capabil sa le elimine”, spune profesorul Edzard Ernst, citat de The Guardian, „cel mai probabil ai muri sau ai necesita interventii medicale serioase. Insa organismul sanatos are rinichi, un ficat, piele, chiar plamani care se ocupa cu detoxifierea reala chiar in acest moment”, scrie republica.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos