Acasă Politic Iohannis intervine in scandalul momentului si pune la zid coalitia de guvernare!...

Iohannis intervine in scandalul momentului si pune la zid coalitia de guvernare! Shhaideh si Plumb ar fi trebuit sa demisioneze! PSD face scut in jurul lor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti seara ca Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, suspectate de actiuni penale, ar fi trebuit sa demisioneze sau sa fie retrase din functie.

”Cred ca va amintiti de pozitiile mele pe care le-am avut in ocazii similare si, din nefericire, au fost cateva astfel de ocazii. Eu vreau sa cred ca Romania este o tara care intareste statul de drept, iar intr-un stat de drept, persoane urmarite penal, judecate penal si condamnate penal, nu trebuie sa fie in conducerea statului. Da, doamnele ministru trebuiau, in varianta optimala, sa demisioneze. A doua varianta democratica, trebuiau sa fie retrase. Faptul ca PSD face scut in jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a subliniat ca nu se antepronunta, fiind treaba judecatorilor sa stabileasca vinovatia.

”Nu ma antepronunt prin aceasta afirmatie si nu cunosc detaliile din dosar si nu este treaba mea. imi doresc foarte mult sa avem un guvern care nu este supus unor suspiciuni, un guvern care actioneaza pentru Romania si pentru romani. Nu stiu daca doamnele sunt vinovate sau nevinovate. Nici nu e treaba mea si nu este nici treaba PSD sa stabileasca acest lucru. Vinovatia se stabileste de catre judecatori”, a mai spus Iohannis.

Seful statului a mai spus ca “este pacat ca PSD nu a inteles nimic” din repetatele sale apeluri pentru intarirea statului de drept si a avertizat ca “aceasta cale nu este cea buna”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos