Acasă Politic Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor

Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor, in urma declaratiilor sale referitoare la romanii din strainatate, urmand ca saptamana viitoare sa fie desemnat un inlocuitor potrivit mediafax.

„Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Ponta pe Facebook.

Anterior, ministrul a spus ca va demisiona doar daca situatia o impune, deoarece trebuie sa mai fnalizeze procedurile legate de Master Planul pentru transport.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, in contextul in care vorbea despre romanii din strainatate si despre cat castiga acestia muncind in constructii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, ca ”de banii astia copiii se fac golani acasa, iar nevasta curva”.

”Romania are trei milioane de oameni, sa zicem, din forta activa, in acest moment, in occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonisti, fierari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia, copiii se fac golani acasa si nevasta curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”, a declarat Ioan Rus.

Joi, intr-un comunicat, Rus si-a cerut scuze ”daca prin formularea aleasa” a jignit pe cineva, sustinand ca intentia sa era sa semnaleze o situatie grava.

“Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva, dar intentiile mele au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jignesc, ci chiar compatimindu-i. Am facut referire la destramarea familiilor si la copiii lasati in grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului ca parintii lor au plecat sa munceasca in alte tari in speranta de a-si construi un trai mai bun. Nu am dorit sa aduc in niciun fel atingere demnitatii vreunei persoane prin acele declaratii, ci doar sa atrag atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate”, sustinea ministrul in comunicatul transmis prin Biroul de presa al Ministerului Transporturilor.

El spune ca, totodata, a dorit sa le transmitacelor plecati departe de casa ca, in viitorul apropiat, multi dintre acestia si-ar putea gasi un loc de munca in tara, pentru ca ”Romania va avea nevoie de forta de munca, de specialisti in domeniul constructiilor, odata ce vor fi demarate proiectele de infrastructura prevazute de Master Planul General de Transport”.

Ulterior, in emisiuni televizate, Rus a afirmat ca declaratia sa despre romanii din strainatate a fost „cu sens pozitiv, dar cu o licenta nefericita” si ca se va gandi sa demisioneze doar daca acest lucru se va impune, explicand ca mai trebuie sa finalizeze procedurile pentru MasterPlanul de Transport.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSaruman din Stapanul inelelor a murit! Christopher Lee s-a stins la 93 de ani
Articolul următorCele sapte locuri de pe corp unde nu ai voie sa pui mana fara sa te speli!