Acasă Sanatate Cele sapte locuri de pe corp unde nu ai voie sa pui...

Cele sapte locuri de pe corp unde nu ai voie sa pui mana fara sa te speli!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Suntem invatati de mici sa avem o igiena exemplara dar cu toate acestea odata cu inaintarea in varsta cei mai multi nu mai dam atentie acestor aspecte banale ce tin de igiena. Iata cateva locuri de pe corpul nostru unde nu este indicat sa punem mana fara sa ne spalam, mai ales ca potrivit cercetarilor mainile joaca cel mai important rol in transmiterea microbilor.

1. Interiorul urechii

Nu trebuie sa atingi cu nimic interiorul urechii, mai ales cu degetele. Daca nu respecti aceasta cerinta a medicilor, pielea fina a canalului urechii poate fi usor afectata.

2. Fata

Poti sa iti atingi fata pentru a te spala sau a aplica o crema. In alte cazuri, acest lucru este interzis, mai ales ca degetele contin anumite uleiuri, pe langa microbi, care intra in porii fetei.

3. Fundul

Fundul are o serie de bacterii care pot provoca boli extrem de grave.

4. Ochii

Sunt foarte sensibili la atingere si se pot usor infecta. De aceea, evitati orice contact cu mainile, mai ales daca nu va spalati inainte.

5. Gura

Un studiu recent a demonstrata ca o persoana duce mana la gura de 23,6 ori pe ora mai ales atunci cand se plictiseste la munca. Dar, situatia e grava si in cazul celor care lucreaza din greu. Ei duc mana la gura de 6,3 ori intr-o ora, aceasta e media. Conform medicilor, intre un sfert si o treime din germeni se transmit de la degete la gura.

6. Interiorul nasului

Scarpinatul in nas nu e doar un obicei urat, ci si neigienic. Multi microbi se transmit in acest fel

7. Pielea de sub unghii

Sub unghii se gasesc multe bacterii daunatoare. De aceea, unghiile trebuie sa fie cat mai scurte pentru ca astfel de germeni sa nu-si gaseasca un loc aici. Daca nu vreti unghii mici, atunci trebuie sa le curatiti cat mai des.

sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos