VII. Cinsteste pe tatal si pe mama ta, oricum ar fi ei. Parintii nu ni-i putem schimba, dar atitudinea fata de ei – da.

stiu ca ai viata ta si fiecare sintem unici si irepetabili, totusi adu-ti aminte de cite ori ai urmat sfaturi straine si incearca sa intelegi ce te-a facut sa le urmezi. inceputurile rele isi gasesc usor un sfatuitor.

A spune cuiva: „Fii tu insuti!” e ca si cum ai spune: „Zboara!” fara sa dai aripi. Daca un elefant iti spune: „Hai sa zburam!”, cel mai probabil el va cadea peste tine si te va strivi.

Nu uita: lumea nu a inceput cu tine si nu sfirseste cu tine. Daca te-ai nascut, e pentru ca te-ai inscris intr-o lege a firii lasata de Dumnezeu, iar asta trebuie sa-ti curme orice orgoliu. Esti tu in masura in care ajungi sa legi trecutul de viitor. Nu fi un capat de drum, fii o rascruce. Cauta si afla ce a fost bun la inaintasii tai pentru a transmite mai departe, caci tot ce este a mai fost si tot ce a fost va mai fi.

VIII. Daca vrei sa zbori, nu cauta o groapa, cauta un munte.

Nu e destul sa urci pe scena pentru a fi vazuta, trebuie sa mai fie si luminile aprinse. Nu locul inalt te face admirabila, ci lumina in care esti inconjurata.

O lumina usoara care iti cade pe fata te arata mai frumoasa decit un proiector care-ti bate din spate. Nu intoarce spatele luminii, pentru ca atunci fata ta va deveni o umbra neagra.

Daca lumina ta este cu tine, vei fi vazuta chiar daca lumea intreaga va fi cuprinsa de intuneric. Vedem pe celalalat doar in masura in care lumina fetei noastre cade pe fata lui si il face vazut.

IX Sa nu invinuiesti pe nimeni de infringerile tale: nici om, nici timp, nici loc, nici carte. A fi liber inseamna a fi singurul vinovat de tot ce ti se intimpla.

Asa cum o oglinda lovita de o piatra crapa in toate partile, tot asa o fapta necugetata poate atrage cele mai neasteptate urmari. Binele si raul din viata noastra se succed fara nici o logica, singurul fapt previzibil este moartea.

Pentru a fi mai bun, nu e nevoie ca cineva sa fie mai rau decit tine. Daca vei cauta sa fii mai bun decit cineva, intotdeauna vei gasi pe cineva mai rau, care sa te faca sa nu-ti doresti schimbarea. Fii lumina, fii zbor – iar daca nu esti inca, atunci nimic din ce este pe pamint nu-ti scuza infringerea.

Rasplata iubirii este bucuria, nu cauta alte semne si incredintari.

X. Daca bucuria din inima ta se stinge, nu cauta motivul in celalalt, caci problema e in racirea dragostei tale.

Omul pe care nu-l mai iubesti nu este nici mai bun si nici mai rau decit atunci cind l-ai cunoscut – bucuria ta pe care o simteai in preajma lui il facea deosebit.

In dragoste nimeni nu o ia de la inceput -dragostea sau este, sau nu este, arata altarulcredintei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.