1.Persoana negativa intotdeauna are dreptate.

2.Daca persoana negativa nu are dreptate, atunci va strange din buze, isi va lasa privirea in jos, va tacea un timp si va astepta sa-i acorzi atentie.

3. Daca faci un lucru bun pentru o persoana negativa, atunci iti pierzi timpul – ea nu va aprecia. Mai mult decat atat, le va povesti altora cat de rau ai facut aceasta. Deoarece toti ii sunt datori. in special tu.

4. Iar daca nu vei face pentru ea un lucru bun, de asemenea vei fi rau. insa nu atat de rau, ca atunci cand ai facut acest lucru bun.

5. Niciodata nu te va ruga sa faci un lucru bun pentru ea – trebuie sa observi, sa-ti dai seama singur. si totodata sa-i citesti gandurile. Iar daca nu vei observa, atunci putin probabil ca te va ierta.

6.Persoana negativa este o personalitate super competenta. Ea cunoaste toate regulile de gramatica, gramatica istorica, ortografie, sintaxa si semne de punctuatie. Nici nu incerca sa te certi cu ea in aceasta privinta.

7.Pentru o persoana negativa toti cei din jur sunt dobitoci, prosti si neindemanatici. Desigur ea cunoscand lucrul iti va povesti cat de rau si-au facut munca constructorii, gradinarii, profesorii, medicii si alte clase muncitoare. De aceea fii gata, ca va discuta cu altii despre calitatile tale umane si profesionale.

8.Oriunde nu ar locui, pentru persoana negativa totul este rau.

9.La fel e si cu timpul: cel mai teribil, intunecat si vag timp este prezentul. Tot ce a fost mai bun, deja s-a intamplat si nu se mai intoarce inapoi. isi poate aminti, plange si povesti despre aceste vremuri.

10. si desigur, persoana negativa gaseste pe cineva vinovat. Sa-si i-a responsabilitatea pentru tot ce se intampla – nu, aceasta sarcina e prea grea pentru ea.

Ce sa faci in acest caz?

Sunt doua cai:

1.Fugi, nu lasa negativitatea sa te absoarba. Sa te ridici pe varfurile pozitivismului e foarte greu, insa sa te scufunzi intr-o mlastina de negativitate e foarte usor.

2. Daca nu poti fugi – cauta sensuri. Daca ramai alaturi de o astfel de persoana, atunci o faci pentru ceva bun, de care ai nevoie. Cauta raspunsul. si incearca sa nu judeci o persoana negativa. in spatele negativismului, deseori se ascunde un copil singur, vulnerabil, nelinistit, care si-a gasit cea mai buna protectie si confort sufletesc.

Sursa: relatii.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.