Acasă World Atacul cibernetic care a pus pe jar omenirea: 150 de tari afectate...

Atacul cibernetic care a pus pe jar omenirea: 150 de tari afectate si pagube de zeci de milioane de dolari! Pregatiti-va pentru ce este mai rau!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Suntem in fata unei amenintari in crestere, numerele urca si ma ingrijoreaza cum vor continua sa creasca cifrele cand oamenii se vor duce la munca luni dimineata“. Astfel comenteaza Rob Wainwright, directorul Europol, atacul cibernetic mondial fara precedent lansat in weekend.

Atacul, de tip ransomware, este executat cu „armele“ Agentiei Nationale de Securitate a SUA si a lovit de la spitale si agentii guvernamentale la scoli si companii gigant, cum ar fi Renault, Deutsche Bahn si Telefónica.

Hackerii cer plati in bitcoin pentru deblocarea accesului la date. Symantec, companie de cybersecuritate, apreciaza ca infectiile de pana acum costa zeci de milioane de dolari, costurile reprezentand mai ales dezinfectarea retelelor companiilor. Specialistii de la firma ceha de software de securitate Avast au spus ca, din cate au observat, tarile cel mai dur lovite sunt Rusia, Ucraina si Taiwan.

Firma ruseasca Kaspersky Lab a gasit si ea ca Rusia a fost principala tinta. in Rusia, ministerul de interne a confirmat ca a fost lovit de atac, dar ca acesta a fost blocat de pe computere care nu folosesc sistemul de operare american Windows. A fost atacat si ministerul sanatatii, arata ZF.