Acasă Life Dezvoltare Personala Invata sa renasti din propriile ganduri negative!

Invata sa renasti din propriile ganduri negative!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In capul tau este un amalgam de ganduri? Nu stii pe care sa le iei in considerare pentru ca majoritatea sunt negative? Iata 7 cai prin care poti invata din propriile ganduri negative:

 

“Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins.” – Plutarch

 

OBSERVATI, FARA A JUDECA, EMOTIILE

Orice simtiti este bine. Intr-adevar, chiar este. Emotiile sunt dispozitive care atrag atentia pe care mintea le foloseste pentru a te ajuta sa-ti observe gandurile. Observati, mai ales, atunci cand nu va simtiti bine. Cand va confruntati cu frica, lipsa de speranta sau furia.

OBSERVATI GANDURILE DIN SPATELE EMOTIILOR

Sentimentele sunt cauzate de ganduri. Puteti accesa aceste ganduri cu ajutorul intrebarii “de ce?”. “De ce iti e frica?”, “De ce te simti fara speranta?”, “De ce esti furios?”. Gandurile din spatele emotiile va pot arata neintelegerile din minte, pentru ca orice gand care provoaca o emotie neplacuta este, probabil, cauzata de o presupunere. Iar presupunerile pot fi redefinite.

SAPA CAT MAI ADANC

Intreaba-te “de ce” iar si iar. Ce crezi ca faci? Si de ce crezi asta? Ce presupui si pe ce ipoteza te bazezi? Intreaba-te in continuu. Sapa adanc si uita-te la fiecare aspect al acestei ipoteze. S-ar putea sa iti fie de ajutor daca vrei sa faci ceva.