Acasă Stirile zilei Social INTAMPLARILE „BANTUITE” dintr-un CASTEL din Romania: „Am vazut la geam chipul ei,...

INTAMPLARILE „BANTUITE” dintr-un CASTEL din Romania: „Am vazut la geam chipul ei, iar dimineata am gasit pe jos flori”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Castelul Iulia Hasdeu a fost construit de catre batranul Hasdeu pe baza indicatiilor primite in timpul unor sedinte de spiritism, de la fiica sa, trecuta in nefiinta.

Copil precoce, cu care tatal se mandrea foarte mult, Iulia Hasdeu a murit la varsta de doar 19 ani, in anul 1888.

Indurerat, batranul Hasdeu s-a dedicat in totalitate amintirii fiicei sale. Dorind sa intre in contact cu spiritul acesteia, scriitorul a incercat sa ii simta prezenta in cavoul in care trupul acesteia fusese ingropat, la Cimitirul Bellu din Bucuresti, si se spune ca ar fi reusit. Astfel, conform instructiunilor primite de la spiritul fiicei sale, Hasdeu construieste, in doar trei ani, intregul castel de la Campina, conceput in asa fel, incat sa faciliteze comunicarea tatalui cu spiritul fetei.

Castelul este construit avand la baza principiul numerelor 3 si 7 si este plin de simboluri la tot pasul. Se spune ca spiritul fetei intra in castel printr-o camera obscura, legata de camera de alaturi printr-o gaura perfect rotunda. Aici, tatal si fiica tineau sesiuni de fotografiere spiritista, tatal incercand sa surprinda in poze imaginea spiritului fetei sale.

Localnicii declarau ca noaptea, Iulia Hasdeu putea fi auzita cantand la pian, in aplauzele tatalui. In alte nopti, batranul Hasdeu iesea la geam si urla ca un lup.

Alta data, cativa localnici au vazut chiar spiritul fetei, perfect materializat, iesind pe terasa cu un buchet de margarete in brate. A doua zi, un maturator a gasit pe jos, langa gardul castelului, margarete, desi sezonul acestora trecuse demult.

Chiar si in prezent, localnicii sustin, in continuare, ca noaptea pot fi auzite melodiile cantate de Iulia la pian, insotite de aplauzele si laudele tatalui.

Sursa: formula-as.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos