Acasă Stirile zilei INTALNIRE ISTORICA: Papa Francisc si Benedict al XVI-lea s-au reunit la aceeasi...

INTALNIRE ISTORICA: Papa Francisc si Benedict al XVI-lea s-au reunit la aceeasi masa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intalnire istorica la Castelul Gandolfo, unde doi Suverani Pontifi, actualul Papa, Francisc si predecesorul sau, Benedict al XVI-lea, s-au reunit la aceeasi masa.

Papa Francisc a zburat cu elicopterul la Castelul Gandolfo pentru „marea” intalnire cu predecesorul sau, Benedict al XVI-lea, devenit Papa Emerit Benedict, care a parasit Tronul Papal la 1 martie 2013, invocand motive de sanatate si s-a retras pentru o vreme in acest castel ridicat pe malul unui lac din sudul Romei. Este pentru prima oara in istoria papalitatii cand se produce un eveniment de acest gen, ca doi Papi, fostul si actualul, sa se intalneasca la aceeasi masa, scrie BBC online.

Intrevederea lor a durat 45 de minute, iar de la istorica intalnire nu exista, cel putin deocamdata, nicio informatie despre cum a decurs si ce au vorbit amandoi.

Pana acum, in niciun „hrisov” nu exista date despre o asemenea intalnire, mai ales ca, de-a lungul vremii, un Suveran Pontif urca pe tron dupa moartea predecesorului sau. Din 1294 este cunoscuta prima exceptie, cand a demisionat Celestine al V-lea dupa numai cinci luni de cand fusese ales Papa.

Bonifaciu al VIII-lea care i-a urmat nu a avut insa aceleasi sentimente nobile fata de predecesorul sau, cum are Papa Francisc fata de Benedict al XVI-lea care a fost primul pe care l-a sunat la telefon dupa ce a fost ales Papa. Bonifaciu, din contra, l-a bagat pe Celestine intr-o temnita unde a si murit dupa un an.

„Premierele” par sa marcheze insa destinele amandurora. Astfel, Benedict al XVI-lea a fost primul Papa din ultimii aproximativ 600 de ani care a demisionat, iar Papa Francisc este primul latino-american care ajunge pe Tronul Vaticanului.

Sursa: mediafax.ro