Este invazie de musculite in Capitala. Daca v-ati intrebat ce sunt insectele mici care au invadat orasul in ultimele zile, specialistii le-au dat un nume: tigrul platanului. Medicii nu stiu inca daca ne pot face rau.

Insectele care au invadat parcurile din Capitala sunt de mici dimensiuni, albe cu dungi ca de tigru. De aici si denumirea populara: „tigrul platanului”.

„M-au surprins fiindca e prima vara cand le intalnesc si intr-un numar atat de mare. Pana acum nici n-am stiut ce sunt si nu am vazut vreodata”, spune un bucurestean.

Specialistii care studiaza fenomenul spun ca tigrul platanului este din aceeasi familie cu plosnitele.

„Tigrul de platan este o insecta micuta, este din ordinul heteroptera, cel care mai contine plosnitele de pat, plosnitele de camp. Are pana la 4-6 milimetri, 6 milimetri e talia maxima. Anul acesta avem o invazie masiva care s-a semnalat deja in mai multe orase, inclusiv, bineinteles, in Bucuresti”, spune Alexandru Iftime, muzeograf Muzeul Grigore Antipa din Capitala, conform Digi24.

Medicii de boli infectioase nu stiu inca daca aceste insecte sunt sau nu periculoase.

„Pana in momentul de fata nu se cunoaste ca aceasta insecta ar putea transmite vreun agent patogen”, spune Catalin Apostolescu, medic la spitalul Matei Bals.

Primaria spune in schimb ca nu exista un tratament special pentru tigrul platanului si ca stropeste in fiecare seara.

„In fiecare seara stropim, pe langa tantari punem si insecticidele pentru plante. De vreo doi-trei ani au aparut mai multi, dar nu fac pagube la plante prea mari. Deocamdata sunt sub control”, spun reprezentantii primariei.

In acest moment, de dezinsectie se ocupa angajatii primariei, contractul fiind blocat din cauza contestatiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.