Acasă Sanatate Ingredientele deodorantului tau sunt cancerigene! Prepara-ti propriul tau deodorant!

Ingredientele deodorantului tau sunt cancerigene! Prepara-ti propriul tau deodorant!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tu ai idee ce ingrediente contine deodorantul pe care-l folosesti? In cazul in care raspunsul este unul negativ, este momentul sa afli adevarul din spatele ingredientelor deodorantului tau si o simpla modalitate prin care il poti inlocui cu un produs natural, preparat de tine in casa. In urmatoarele randuri, va vom prezenta reteta unui deodorant de casa si principalele ingrediente toxice care sunt folosite in industria produselor de ingrijire corporala, in principal a deodorantelor si antiperspirantelor. Acestea au o rata foarte mare de absorbtie si sunt unele dintre principalele cauze ale aparitiei cancerului de prostata la barbati si a cancerului de san la femei.

 

Cel mai intalnit ingredient utilizat in fabricarea deodorantelor atiperspirante este aluminiul. Aluminiul este un mental, adesea folosit datorita proprietatii sale de a bloca eliminarea transpiratiei in mod natural, prin porii pielii tale. Aluminiul, din cate se pare, este o cauza a aparitiei cancerului de san la femei si nu in ultimul rand trebuie precizat ca sporeste riscul aparitiei maladiei Alzheimer.

In decursul timpului, mai multe studii au demonstrat legatura care exista intre folosirea antiperspirantelor si riscul aparitiei cancerului de san la femeie si cancerului de prostata in cazul barbatilor. Cu toate acestea, aluminiul nu este clasificat ca fiind o substanta cancerigena. Pozitia autoritatilor este una de asteptare a unor rezultate concludente, in ciuda faptului ca acestea exista deja de foarte multa vreme.

Parabenii sunt o familie de conservanti sintetici, adesea intalniti in compozitia deodorantelor. De fapt, acestia sunt intalniti intr-o multitudine de produse de ingrijire corporala pe care fiecare dintre noi le utilizam zilnic. Un sondaj aleatoriu al unui numar de 100 de probe de urina umane a demonstrat prezenta parabenilor in fiecare dintre cele 100 de probe. Acest studiu demonstreaza rata de absorbtie mare a chimicalelor cu care intra in contact pielea noastra.

Cea mai mare ingrijorare este reprezentata de efectul pe care aceste substante chimice il au asupra echilibrului hormonal delicat. De asemenea, expunerea la parabeni se afla intr-o stransa legatura cu  malformatiile congenitale si cu toxicitatea organelor.

O alta substanta extrem de periculoasa este propilenglicolul. Acesta substanta derivata a petrolului este folosita cu scopul de a subtia consistenta produselor de ingrijire personala, acesta fiind unul dintre cele mai ieftine moduri prin care produsele de ingrijire personala pot fi facute sa fie mai usor de aplicat pe piele. In cantitati mari, studiile au aratat ca aceasta substanta poate provoca leziuni ale sistemului nervos central, poate afecta ficatul si sistemul cardiovascular. Si mai ingrijorator este faptul ca acest produs chimic poate fi intalnit si in multe dintre alimentele procesate pe care le consumam.

Ftalatii sunt o alta clasa de substante chimice, adesea intalnite in compozitia deodorantelor ai antiperspirantelor. De asemenea, aceste substante sunt folosite si in fabricarea produselor cosmetice, parfumurilor sintetice, materialelor plastice si a produselor de ingrijire personala. Aceste substante sprijina dizolvarea altor ingrediente si creaza o mai buna consistenta a produselor. Problema legata de aceste substante este aceea ca se afla intr-o stransa legatura cu o varietate de probleme de sanatate, printre care malformatile congenitale. Ftalatii  perturba functionarea receptorilor hormonali si cresc probabilitatea de mutatie a celulelor.

Triclosanul este un alt ingredient comun inclus in compozitia deodorantelor comercializate la ora actuala si este folosit datorita proprietatilor sale anti-bacteriene. De asemenea, este frecvent utilizat in prepararea sapunurilor anti-bacteriene, a servetelor umede si a gelurilor dezinfectante de maini. Aceasta substanta este clasificata ca pesticid de catre FDA si ca agent cancerigen de catre Agentia pentru Protectia Mediului. Aceste clasificari ar trebui sa fie suficiente pentru ca aceasta substanta sa nu-si mai faca loc printre ingredientele pe care le intalnim in cazul acestor produse. Cu toate acestea, nu este cazul.

In cazul in care ai inteles care este pericolul la care te expui prin folosirea deodorantelor comerciale, cu siguranta iti vei prepara propriul tau deodorant de acum incolo.

 

Citeste reteta Deodorant de casa in pagina urmatoare>>>>>