Industria cancerului este cu adevarat o afacere banoasa in America, iar persoanele direct interesate nu isi permit sa riste gasirea unui leac propriu-zis pentru cancer. Daca tratamentele alternative eficiente pentru cancer ar fi aprobate, toata aceasta afacere s-ar prabusi.

Cartelul farmaceutic nu-si doreste asta. Omenirea pierde lupta impotriva cancerului din cauza lacomiei corporatistilor.

La inceputul secolului trecut, incidenta cancerului era de numai 1 la 20 de persoane. In 1940, incidenta era de 1 la 16 persoane. In 1970, 1 la 10 persoane. Iar astazi? Astazi o persoana din trei se imbolnaveste de cancer la un moment dat.

Health Impact News relateaza:

Industria cancerului este propabil cea mai prospera afacere din Statele Unite ale Americii. In 2014, In SUA s-au inregistrat aproximativ 1.665.540 de cazuri de cancer diagnosticate si 585.700 de decese ca urmare a bolii. Prin diferite agentii federale de cercetare a cancerului precum NCI, Institutul National de Cancer, se ruleaza in prezent 6 miliarde de dolari din banii contribuabililor. Potrivit NCI, costurile ingrijirii medicale in cazurile de cancer se ridica la 125 de miliarde de dolari, fiind asteptata o crestere de 39% pana in 2020, adica pana la suma de 173 de miliarde de dolari.

Industria cancerului angajeaza prea mult personal si produce un venit prea mic ca sa isi permita luxul gasirii unui leac. Toate cercetarile din prezent asupra medicamentelor anticancer pornesc de la premisa dezvoltarii pietei de cancer, si nu micsorarea ei.

John Thomas ne explica de ce industria cancerului din prezent incaseaza profituri mari de pe urma tratamentului cancerului, dar nu isi permite sa vindece de fapt boala.

Cancerul produce prea multi bani ca sa fie vindecat

In documentarul din 2010 cu titlul „Cut Poison Burn” (Chiureteaza, otraveste, arde), producatorul Wayne Chesler prezinta argumente solide despre coruptia din industria tratamentului conventional pentru cancer din SUA. Iata sapte comentarii desprinse din documentar, care arata in mod clar ca America este departe de a castiga razboiul impotriva cancerului.

„Incepand din 1920 si pana in prezent, am progresat foarte putin in dezvoltarea de tratamente impotriva cancerului la adulti. O persoana care se imbolnaveste astazi de cancer de san sau cancer de prostata nu traieste mai mult decat o persoana care s-ar fi imbolnavit in 1920.” (Charles B. Simone, medic oncolog si fondator al Centrului Simone de Protectie impotriva Cancerului).

„De ce se ingrozesc oamenii la auzirea cuvantului cancer? Pentru ca stiu foarte bine ca tratamentul conventional pentru cancer nu functioneaza.” (Dr. Julian Whitaker, medic si fondator al Institutului pentru Sanatate Whitaker).

„Majoritatea cercetarilor in domeniul cancerului sunt masluite.” (Dr. Linus Pauling 1986, Laureat al Premiului Nobel)

Intr-un certificat de brevet proiectat in scopul insusirii leacului pentru cancer dezvoltat de Dr. Burzynski, reprezentantii guvernamentali ai SUA au declarat: „Abordarile actuale pentru combaterea cancerului se bazeaza in principal pe folosirea de chimicale si radiatii, care sunt si ele carcinogene in sine si pot incuraja recurentele si dezvoltarea de metastaze.” Guvernul SUA recunoaste ca tratamentele conventionale provoaca boli de cancer. (Certificat de Brevet Nr. 5.605.930. “Compozitii si metode pentru tratarea si prevenirea cancerului si a altor patologii.” Aprobat in 1996 de catre Departamentul de Sanatate si Servicii Umane SUA, pag. 56).

„Societatea Americana a Cancerului este mai degraba preocupata sa castige bani decat sa salveze vieti.” (Cronici de filantropie, 1992).

„Campania Luna Constientizarii Cancerului la San a fost initiata de fapt de companiile care produc Tamoxifen. Aparatura de mamografie este fabricata de General Electric, companie afiliata promotorilor campaniei sus-mentionate, asa ca este o intreaga industrie in spatele cancerului mamar. Desi obiectivul in sine este unul nobil, consider a fi obscen gestul acestor companii de a folosi simbolul panglicii roz doar in scopuri publicitare. Foarte putini din banii adunati iau calea pacientelor de cancer.” (Dr. Sherrill Sellman, autor al cartii „Ce trebuie sa stie femeile ca sa-si protejeze fiicele de cancer la san”).

„Mi se pare foarte interesant ca avem toate conditiile necesare gasirii unui antidot pentru cancer. Am depistat toti factorii de risc. Avem donatii de peste tot. Am putea gasi un leac in decurs de zece ani. Doar ca banii care curg din toate partile ajung la aceiasi indivizi.” (Dr. Julian Whitaker, medic si fondator al Institutului de Sanatate Whitaker).

Cum se poate asa ceva? Unde au disparut toate miliardele investite in cercetare? Unde sunt roadele razboiului impotriva cancerului inceput in 1971? Oare suntem mai protejati de cancer astazi decat eram in trecut?

Banii pentru cercetare au fost tocati de catre un monopol al cancerului, un cartel alcatuit din companii farmaceutice, Asociatia Medicala Americana, un sistem de cercetare care sprijina producatorii de medicamente, un sistem de organizatii de caritate care aduna bani pentru cercetari in domeniul cancerului, si diferite agentii federale precum FDA. Aceste grupari nu sunt interesate in mod direct de vindecarea cancerului, principalul lor obiectiv fiind acela de a incasa profituri pentru monopolul cancerului coordonat de companiile farmaceutice.

Fabrica de cancer foloseste munti de bani pe post de materie prima

In 2014, In SUA s-au inregistrat aproximativ 1.665.540 de cazuri de cancer diagnosticate si 585.700 de decese ca urmare a bolii.

Pornind de la cifra costurilor tratamentului anual pentru fiecare pacient de cancer nou-depistat (aprox. 50.000 de dolari), putem deduce ca, per total, suma cheltuita de industria medicala pentru acesti pacienti in 2014 se ridica la peste 83 de miliarde de dolari.

Medicamentele tipice nou-dezvoltate intrate pe piata in urma cu zece ani costau in jur de 4.500 de dolari pe luna. Doua dintre noile medicamente impotriva cancerului costa acum peste 35.000 de dolari pentru fiecare luna de tratament.

Devine limpede ca un procent substantial din tratamentul cancerului se coreleaza direct cu costul medicamentelor chimioterapeutice. Nu este neobisnuit ca un pacient nou sa primeasca intre 6 si 12 luni de chimioterapie in faza initiala de tratament.

La inceputul secolului trecut se inregistra un caz de cancer la douazeci de locuitori. In anii 1940 era afectata o persoana din saisprezece. In 1970 se inregistra un caz la zece locuitori. Astazi se imbolnaveste o persoana din trei.

Am pierdut razboiul impotriva cancerului. Incepand cu anii 1950, speranta de viata a pacientilor a ramas neschimbata: o sansa din trei de a supravietui timp de 5 ani de la stabilirea diagnosticului atunci cand se administreaza chimioterapie, radioterapie si interventii chirurgicale. In prezent, doi din trei pacienti mor inainte de pragul de 5 ani.

In 1985, profesorul John Cairns de la Universitatea Harvard a publicat in revista Scientific American un studiu asupra beneficiilor medicamentelor chimioterapeutice. Acesta a declarat: „Lasand la o parte anumite forme rare de cancer, modificarile pozitive cu privire la rata de supravietuire a bolnavilor de cancere majore sunt aproape imperceptibile atunci cand se administreaza chimioterapie.

Inca nu se poate preciza exact daca chimioterapia poate vindeca intr-adevar cancerele comune.” Cairns a mai adaugat: „Curele de chimioterapie de sase sau douasprezece luni nu numai ca reprezinta o experienta neplacuta, ci si implica un risc inerent de deces… tratamentele actuale nu previn mai mult de 2 sau 3 la suta… din totalul deceselor prin cancer inregistrate anual in SUA.”

Nouasprezece ani mai tarziu, in 2004, cercetatorii australieni au ajuns la aceeasi concluzie ca cea a dr. Cairns. Potrivit acestora, contributia totala a chimioterapiei citotoxice la supravietuirea pana la pragul de 5 ani a pacientilor adulti a fost de 2.3% in Australia si de 2.1% in SUA. Cu alte cuvinte, miliardele de dolari investite in medicamentele chimioterapeutice aduc beneficii nejustificat de mici.

Industria farmaceutica are foarte mult control asupra sistemului medical din SUA, si nu permite infiintarea de terapii alternative impotriva cancerului.

Medicii si fabrica de cancer

Pe la 1800, existau doua abordari terapeutice principale. Exista modelul alopat, care percepea bolile ca pe fenomene invazive ce trebuiau eradicate prin folosirea de diverse tratamente, printre care si inducerea hemoragiilor controlate, administrarea de substante toxice precum mercur si plumb si administrarea de proceduri chirurgicale. Cealalta abordare era intruchipata de modelul medical empiric, care incerca sa ajute pacientii sa depaseasca bolile prin intarirea organismului si dezvoltarea abilitatilor sale de autovindecare. Pentru a readuce corpul la un studiu normal de functionare, medicii foloseau remedii din plante si substante foarte diluate.

Totul a inceput sa se schimbe pe la inceputul secolului douazeci. Observand potentialul pentru profit reprezentat de medicamentele brevetate, anumite familii instarite cu numele de Carnegie, Morgan si Rockefeller si-au unit fortele cu Asociatia Medicala Americana, reprezentata de medicii alopati, implementand un plan de a pune stapanire pe sistemul medical din America.

Au inceput prin a prelua controlul asupra scolilor medicale. Au facut donatii substantiale catre scolile medicale de prin tara in schimbul numirii propriilor reprezentanti la conducerea universitatilor respective. Acest lucru le-a permis sa modifice curriculumul si sa puna accent pe disciplinele care urmau sa devina stalpii de sustinere ai medicinei moderne, si anume chirurgia, radioterapia si medicamentele farmaceutice sintetice. Instruirea medicala se facea astfel pe baza acestor trei domenii, in special pe partea de farmacie. Indiferent de bolile adresate, medicii urmau sa fie instruiti sa se bazeze pe medicamentele farmaceutice la administrarea de tratamente de prima linie.

A fost nevoie de numai douazeci de ani ca Asociatia Medicala Americana sa ajunga sa domine practica medicala din SUA. In aceasta perioada, reprezentantii ei au implementat campanii de eliminare a intregii concurente. S-au folosit de diferite campanii de discreditare si descalificare a medicilor homeopati din SUA. AMA a etichetat toate practicile medicale neconventionale ca escrocherii, iar aceasta campanie de discreditare continua chiar si astazi pe internet. Nucleul este portalul web Quack Watch (Cu ochii pe sarlatani), site care se preocupa cu eliminarea tuturor formelor de concurenta care ar putea reprezenta o amenintare pentru cartelul farmaceutic si modelul terapeutic centrat pe medicamente farmaceutice.

Sursa: Secretele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.