Acasă Stirile zilei INDIENII au inlocuit PESTICIDELE cu COLA si PEPSI! Tu ce folosesti? VIDEO

INDIENII au inlocuit PESTICIDELE cu COLA si PEPSI! Tu ce folosesti? VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Indienii din Chhattisgarh au inlocuit pesticidele cu Pepsi si Cola, acestea fiind mai ieftine dar si cu un efect mai bun.

Cei de la Cola si de la Pepsi nu sunt de acord cu faptul ca produsele lor pot fi folosite ca pesticide deoarece ei sustin ca nu este nimic in bauturile lor care poate fi folosit pentru combaterea daunatorilor. Dar fermierii din Durg, Rajnandgaon si Dhamtari nu sunt de aceeasi parere si au folosit cu succes Cola si Pepsi pentru a proteja plantatiile de orez impotriva daunatorilor. Si daca va amintiti bine Rajnandgaon a facut un record in productia de orez fara sa foloseasca OMG-uri. Stim ca Cola ca si pesticid nu este 100% naturala sau organica, dar suntem siguri ca este mult mai sigura decat otravurile naturale.

Acesta este o tendinta care este vazuta si in alte parti ale Indiei, unde fermierii folosesc alte marci de Cola indiene. Practica de a folosi bauturi racoritoare in loc de pesticide, care sunt de zece ori mai scumpe, a prins atat de multa amploare incat vanzarile de sucuri au crescut dramatic in multe sate. Fermierii spun ca utilizarea pesticidelor ajung sa coste aproximativ 60 de rupii (1,50 dolari) pe acru. Prin comparatie, daca amesteca o sticla de Pepsi sau de Cola cu apa si stropesc plantele, ii costa cu 55-60 de rupii mai putin pe acru. Cand multiplica aceste economii, fermierii observa o schimbare semnificanta in venituri si in acelas timp se observa lipsa de utilizare a pesticidelor, deoarece solul este mai bogat. Agricultorul specialist Devendra Sharma spune ca unii fermieri cred ca bauturile sunt la fel ca si pesticidele, dar el explica ca acest lucru este din cauza siropului de zahar pe care il contin, iar cand sunt turnate pe plante atrag furnici care la randul lor hranesc larva de insecte.

Vezi VIDEO pe BizTop.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos