Cel mai raspandit viciu in momentul de fata, fumatul, afecteaza grav sanatatea in timp. Daca vrei sa-ti recapeti sanatatea si te simti din nou in forma ar fi bine sa iei in calcul toate schimbarile benefice care apar in organism.

Care sunt primele efecte sanatoase dupa renuntarea la fumat

“Orice fumator intreaba imediat dupa ce se lasa la cat timp revine cu functia respiratorie la normal. Noi avem o cuantificare foarte corecta a ceea ce se intampla dupa ce te lasi de fumat. De exemplu, in urmatoarele 48-72 de ore, iti recapeti mirosul. Halena dispare in 24 de ore. Riscul de infarct miocardic se diminueaza si se apropie de cel al unui individ cu alte tare la un an de la renuntare. Riscul de cancer pulmonar este dupa 15 ani apropiat de riscul unui om care nu a fumat. Deci exista consecinte inainte si dupa ce te-ai lasat de fumat.

In plus, trebuie precizat ca indata ce un pacient afla ca are emfizem sau bronsita, daca intrerupe fumatul, durata lui de supravietuire se prelungeste mult mai mult decat daca va continua sa fumeze dupa ce a aflat ca este bolnav.

Este valabil pentru bolnavul miocardic, pentru cel coronarian, pentru cel cu cancer pulmonar, pentru cel cu bronsita si emfizem” spune prof. dr. Florin Mihaltan, medic primar pneumolog.

Asadar, organismul isi revine in timp daca a fost supus ani de zile unuia dintre cele mai nocive obiceiuri, fumatul.

Sursa: oanacuzino.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.