La aproximativ 35 de kilometri de Iasi, in apropiere de Uricani, se afla un animal unic in lume si extrem de periculos. Zona de stepa, cu stanca, nisip si ierburi inalte din rezervatia ”Dealul lui Dmnezeu” este considerata leaganul unor fapturi extraordinare.

Putini oameni le-au vazut, si asta nu neaparat pentru ca s-au temut de dintele lor ascutit cu otrava (desi este si acesta un real impediment). Insa animalele la care facem referire au capacitatea de a se camufla foarte usor, astfel incat nu le deosebesti lesne de solul pe care se taraie (ceea ce ar putea constitui, de fapt, un pericol in plus pentru aceia care se aventureaza prin acele locuri).

Pe de alta parte, vorbim de un numar restrans de exemplare, care traiesc intr-un spatiu endemic rezervat lor de mii de ani, motiv pentru care sunt si protejate de lege. Cei care reusesc totusi sa le vada pot depune marturie ca intalnirea cu aceste fiinte este una marcata de curiozitate, extaz si spaima.

Este vorba despre o specie unica de reptile, care se gaseste numai in Romania – si pe care unii o identifica cu sarpele biblic (poate de aceea locul se va fi numit si ”Dealul lui Dumnezeu”!). Alte legende spun ca ar putea fi din neamul balaurului spintecat de Sfantul Gheorghe.

Sursa: antenasatelor.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.