Acasă Utile Jobs INCREDIBIL ce se intampla in corpul tau daca nu te impaci cu...

INCREDIBIL ce se intampla in corpul tau daca nu te impaci cu LOCUL DE MUNCA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Persoanele care nu se impaca deloc cu locul de munca prezinta un risc mai mare de ingrasare, deoarece mananca nesanatos la masa de pranz, potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici.

Prin comparatie, angajatii care au o atitudine pozitiva fata de locurile lor de munca aleg alimente sanatoase pentru mesele de pranz, orientandu-se spre salate si sendvisuri.

Peste trei sferturi (77%) dintre cei 2.000 de angajati britanici participanti la acest studiu au spus ca atmosfera de la locul de munca influenteaza „in mod categoric” alimentele pe care le aleg pentru mesele de pranz.

Jumatate dintre ei au spus ca aleg intotdeauna alimente sanatoase in zilele in care se simt fericiti si bine dispusi.

Totusi, imediat ce au parte de o zi dificila la birou, mai mult de jumatate (54%) dintre respondenti renunta la alimentele sanatoase, precum sushi si salate, in favoarea unor preparate precum burgeri si pizza.

O zi proasta la locul de munca reprezinta, de asemenea, de departe, cea mai populara scuza pentru adoptarea unui comportament alimentar nesanatos, denumit „comfort eating” („mancat de consolare”) – 72% dintre respondenti recunoscand ca procedeaza astfel.

In general, patru mese de pranz dintr-o saptamana de lucru obisnuita sunt alese in functie de starea de spirit, afirma autorii studiului.

Sursa: antena3.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos