Acasă Stirile zilei Social Cum sunt umilite femeile din Politia Romana: „Pai, fa-o sa se sinucida...

Cum sunt umilite femeile din Politia Romana: „Pai, fa-o sa se sinucida …”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sefii Politiei Bisitrita Nasaud sunt acuzati ca ii terminau psihic pe subalterni si umileau femeile in cel mai urat mod posibil.

Toate acestea cand refuzau sa ii sprijine in faptele de coruptie si nu doreau sa „mute” locul de desfasurare a unor accidente soldate cu morti sau raniti grav, pentru a nu atrage atentia sefilor de la Bucuresti si pentru a nu se trezi cu diverse controale.

Procurorii DNA Cluj sustin ca seful Inspectoratului Politiei Judetene Bistrita Nasaud, comisarul sef Ioan Ovidiu Muresan, si seful de la Rutiera, Roberto Hasnas, au instituit un climat de teroare in randul politistilor care nu doreau sa colaboreze cu acestia.

Un astfel de exemplu este al agentei Gabriela Gaie, de la Serviciul Politiei Rutiere, pe care Muresan o suspecta ca ar fi „colaborat” cu inspectorii de la Corpul de Control al Politiei Romane.

Probele adunate de anchetatori dovedesc clar ca masurile luate de sefii Politiei Romane impotriva hartuirii politistelor femei de catre superiorii lor sunt simple povesti.

Intr-o discutie din data de 18 august 2014, surprinsa de microfoanele montate de procurorii DNA in biroul sefului lui Muresan, comisarul ii da ordine subordonatului sau, Roberto Hasnas.

„Pai, fa-o sa se sinucida …”, ii spune Ovidiu Muresan sefului de la Rutiera, cu referire la agenta Gaie. Replica lui Hasnas a fost una pe masura.

„Pai nu-i fac toata ziua, tot o omor, am trimis- o singura … o trimit singura sa-si rupa capul, sefu’. … Uitati-va va rog la planificare, ca i-am bagat trei zile de noapte, i-am bagat … o bag de noapte, o bag cu unu’, o bag cu altul, sa fie gelos barbatu-so … ce sa mai fac, sa pun pe unu sa o f…, sa o filmeze? Ce dracu’, bat-o soarele …”.

Inspectorul sef nici nu vrea sa auda si ii cere lui Hasnas sa continue cu presiunea, spunandu-i: „… Ii pita si cutitu’ la tine in mana, taie-i … gaseste solutii …”.

In alta discutie ambientala din biroul sefului IPJ Bistrita, din data de 1 septembrie 2014, inspectorul sef Ioan Ovidiu Muresan „continua operatiunea de calomniere a subordonatei Gaie Gabriela, relatandu-le interlocutorilor …” cuvinte care nu mai pot fi reproduse. Cei doi interlocutori erau seful Serviciului Criminalistic, comisarul Marius Sugar, si seful Serviciului Cabinet, comisarul sef Ioan Valer Andreica. Acestia nu au replicat in niciu fel. Tot in aceeasi zi, seful de la Circulatie, Roberto Hasnas, discuta cu comisarul Muresan si il informeaza ca presiunea a dat roade: „Stiu, sefu’, de aceea i-am zis eu, ieri:

«Tu c..va ce esti. Tu, ma, din cauza ta nu stau eu linistit langa nanansi la nunta, tat ies afar’, mi-ai f… nunta …». Am zis: «Am eu grija de tine» …”. Hasnas era nemultumit de faptul ca, fiind la o nunta, a fost sunat de Ovidiu Muresan, care i-a reprosat ca agenta nu isi face datoria: „Era stresata, plangea acolo la calculator … da’ am eu grija de ea, o bag in teroare din aia, deci tat sa planga tata ziua, tata ziua numa’ plange … nesimtita ordinara si c…”.

Mutau accidentele dupa bunul plac

Mai multe accidente rutiere soldate cu morti sau raniti grav au fost mutate din pix, de pe drumuri judetene sau comunale pe drumuri forestiere, astfel incat „sefii” de la Bucuresti sa nu afle nimic. Un astfel de exemplu este un accident din data de 21 august 2014. Comisarul sef Hasnas a incercat sa „mute” locul unde a avut loc evenimentul rutier, dar martorii oculari au refuzat sa dea declaratii mincinoase. Politistul care a fost trimis la fata locului, Danut Banc, a avut misiunea de a-l indeparta de la fata locului pe un alt agent, Bolbos, care era considerat cinstit:

„Ala-i un tampit, Bolbos, tapa-l dracului de acolo, de prostul dracului … stabileste ca-i pe Drumul Romanilor acolo, cu martori, cu tot ce trebe”.

Comisarul sef Hasnas i-a cerut agentului Banc sa reaudieze toti martorii si sa-i determine sa minta, pentru a modifica locul producerii accidentului.

„Danut, il chemi de urgenta (pe martorul Hanganut – n.r.) si vorbesti tu cu el, asa cum trebe, ma intelegi … fii baiat destept, ca ala daca-i beat nu stie bine … Danut, scoate-o acolo pe drumul ala, intelegi”.

Accidentul nu a putut fi mutat deoarece martorii oculari nu au vrut sa minta pentru a fi pe placul politistilor.

Sursa: evz.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos