Coalitia de guvernare formata din PSD si ALDE a decis retragerea sprijinului politic premierului Sorin Grindeanu, iar ministrii nominalizati si-au dat demisiile in alb rand pe rand. Iata filmul evenimentelor care fac jocurile lui Liviu Dragnea, Gabrielei Firea si lui Calin Popescu Tariceanu si pun tara pe jar dupa inca un an cu crestere economica si cu previziuni optimiste.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, sa-i retraga sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Social-democratii s-au reunit in sedinta in care au decis soarta Guvernului Grindeanu, la ora 16.00. Cu doar o ora inainte, Liviu Dragnea i-a convocat pe toti ministrii PSD din Guvernul Grindeanu la o intalnire la sediul grupului din Camera Deputatilor, potrivit unor surse din partid. Dragnea a avut inainte o intalnire si cu Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, tot la Parlament. Pana la ora 18.50, ministrii au demisionat la cererea partidului, cu exceptia a trei dintre ei, iar ALDE a votat pentru retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu. La ora 21.00, Sorin Grindeanu a plecat din sedinta, grabit, dupa ce colegii sai de partid au criticat Guvernul.

Filmul evenimentelor de miercuri:
Ora 21.45: PSD a decis sa-i retraga sprijinul politc prim-ministrului Sorin Grindeanu. 68 dintre social-democrati au votat in favoarea excluderii! In urma deciziei de retragere a sprijinului politic, membrii Executivului au demisionat in bloc.

Ora 20.53. Premierul Sorin Grindeanu a parasit sedinta PSD. Acesta a refuzat sa faca declaratii. A spus ca va face declaratii de la Guvern adaugand: ”Nu a existat niciun vot. Astept decizia patidului la Guvern”.

Ora 20.20. Mihai Fifor a iesit din sala si a spus ca sedinta nu s-a reluat inca.

Ora 19.40: Liderii PSD au luat o pauza. Anuntul a fost facut de catre Gabriela Firea, care a iesit din sala. Potrivit unor surse, Grindenau a spus in sedinta ca nu demisioneaza.

Ora 19.20. Un lider de filiala judeteana, prezent la sedinta a declarat ca pana acum PSD nu a cerut demisia ministrilor si nici nu a anuntat cu retragerea sprijinului politic pentru Guvern. Potrivit unor surse, Viorel Stefna a avut o disputa cu Darius Valcov, in sedinta.

Ora 18.20 Acelasi surse anunta ca ALDE a votat pentru retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

Ora18.02. Potrivit unor surse din sedinta, mai multi ministri au demisionat la cererea conducerii partidului, dar unii dintre ei au refuzat sa o faca, mai exact, trei dintre ei. Printre ei: Tudorel Toader, ministrul Justitiei, Ionut Vulpescu, ministrul Culturii, si Augustin Jianu, ministrul Comunicatiilor, apropiat de Sorin Grindeanu.

Ora 17.02. Un lider PSD care participa la sedinta a declarat pentru realitatea.net ca la aceasta ora se citeste raportul de evaluare pentru intreg Guvernul, iar Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea asculta. Aceeasi sursa a mai mentionat ca ministrii nu si-au depus demisiile. Raportul este citit de Darius Valcov.

Ora 16.15 Liviu Dragnea a venit la sedinta la 16.03, spunand, in fata presei: Mie nu mi-a fost usor sa discut public despre aceasta problema. Eu nu am cerut demisia nimanui. Nici premierului, nici ministrilor.

sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.