Acasă Stirile zilei Social Incendii de vegetatie uscata si fond forestier in zece judete

Incendii de vegetatie uscata si fond forestier in zece judete

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Incendiile de vegetatie uscata si fond forestier din ultima perioada au afectat peste 115 hectare fiind prezente in zece judete, autoritatile intervenind pentru stingerea incendiilor cu peste 170 de pompieri militari, alaturi de pompieri civili, jandarmi montani si angajati ai ocoalelor silvice si Garzii de Mediu si Salvamont.

BRASOV

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), in satul Sebes din comuna Harseni, judetul Brasov, a izbucnit un incendiu de vegetatie uscata care s-a extins la litiera de conifere din golul alpin situat intre varfurile Berevoiescu si Tiganu din Masivul Fagaras, la o altitudine de 1.500 de metri, pe o suprafata de patru hectare.

HUNEDOARA

In judetul Hunedoara, duminica au izbucnit doua incendii in Muntii Vulcan, Varful Dragoi si, respectiv, comuna Baru, fiind afectate 32 de hectare de vegetatie uscata si doboraturi.

ALBA

In judetul Alba, aproximativ 25 hectare vegetatie uscata, litiera padure foioase si conifere, pasune alpina si doboraturi au fost afectate de incendiile declansate in comuna Sugag, in zonele Smida Mica si Dobra din Muntii Sureanu.

COVASNA

In comuna Valcele din judetul Covasna, focul a distrus trei hectare de vegetatie uscata si pepiniera de foioase.

GORJ

De asemenea, in judetul Gorj, fortele de interventie actioneaza pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata semnalat in golul alpin din comuna Musetesti.

PRAHOVA

In Masivul Bucegi, judetul Prahova, intre Claia Mare si linia de telecabina Busteni – Babele a izbucnit un incendiu la fondul forestier, intr-o zona foarte greu accesibila, cu o panta de 80 la suta, intr-o arie naturala protejata, respectiv Rezervatia Naturala Abruptul Prahovean, de interes national si european, pe o suprafata de circa 1.500 de metri patrati, a precizat IGSU.

SIBIU

In judetul Sibiu, incendiile care se manifesta la aproximativ cinci hectare de fond forestier in zona Varfului Buceciu si aproximativ sapte hectare litiera in zona Varfului Muma sunt localizate si se lucreaza pentru stingerea acestora.

NEAMT

In judetul Neamt, incendiul produs la vegetatia uscata de pe un perete stancos din zona Stanile a Parcului National Ceahlau nu se mai manifesta cu flacara, zona fiind in continuare supravegheata. Fondul forestier din zona a fost izolat de locul in care s-a manifestat incendiul printr-un sant, astfel incat scanteile sau jarul cazute accidental sa nu poata genera un incendiu, a precizat IGSU.

MURES, HARGHITA

Totodata, se asigura supravegherea pentru a se preveni reaprinderea suprafetelor afectate in zonele Santa – statiunea Paltinis Tilisca si Jina din judetul Sibiu, zona Ocolului Silvic Brates din comuna Tarcau, judetul Neamt, in comuna Stanceni din judetul Mures si in apropierea statiunii Lacul Rosu si localitatile Borsec, Subcetate si Gheorgheni din judetul Harghita.