Incearca cele PATRU terapii orientale care vor aduce echilibrul mental si emotional in viata ta:

Terapia Morita

Creata in 1930 de catre profesorul de psihiatrie Dr. Shoma Morita, terapia Morita este declarata a fi deosebit de eficace in tratarea nevrozelor si tulburarilor de anxietate. Aceasta terapie pune accentul asupra comportamentului unei persoane, asupra momentului prezent, asupra actiunilor, astfel schimbandu-se scopul principal de la unul axat asupra emotiilor, asupra unuia axat pe un anumit scop.

In cele din urma, scopul terapiei Morita este acela de a accepta ceea ce nu se poate schimba sau controla, de exemplu, fluxul constant de emotii care ne copleseste si acordarea unei atentii asupra a ceea ce se poate controla si schimba, adica actiunile si comportamentul tau. In esenta, scopul acestei terapii este acela de a centra comportamentul si realitatea in momentul prezent.

Etapele in terapia Morita includ:

1. Odihna izolata – perioada in care te retragi de lume, eviti interactiunile cu ceilalti si faci foarte putine lucruri. Acest timp este menit pentru meditatie si pentru intinerirea mintii si a corpului. Aceasta perioada poate dura de la cateva zile, la cateva saptamani, in functie de persoana.

2. Analiza – pastrarea unui jurnal este urmatoarea etapa importanta, aceasta permitandu-i persoanei sa-si analizeze gandurile si sentimentele, incurajand analiza si introspectia. In aceasta etapa, plimbarile in natura sunt o practica comuna.

3. “Faza taierii lemnelor” – aceasta etapa este o perioada in care persoana se angajeaza in activitati fizice foarte intense care au scopul de a produce o regenerare la nivel mental si emotional. De asemenea, serveste la dezvoltarea perseverentei si auto-responsabilitatii.

4. Reintoarcerea – in aceasta etapa lucrurile revin la normal, dar persoana include in viata de zi cu zi toate lectiile pe care le-a invatat in aceasta perioada.