Acasă Life In ce orase si ce cartiere din Romania merita sa locuiesti! Vezi...

In ce orase si ce cartiere din Romania merita sa locuiesti! Vezi topul cartierelor din Romania din punctul de vedere al calitatii aerului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Multi dintre romani locuiesc fara sa stie intr-un adevarat rai pe pamant, iar altii vad zi de zi iadul din punct de vedere al calitatii aerului. Un studiu la care au luat parte in jur de 200.000 de romani, a reliefat care este cel mai bun cartier din Romania din punctul de vedere al calitatii aerului.

 

Locuitorii Romaniei au fost invitati sa-si exprime parerea in privinta calitatii aerului din cartierele in care traiesc, in cadrul unui studiu realizat de Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro. Aproximativ 200.000 de raspunsuri au fost inregistrate la capitolul „Topul oraselor din Romania din punctul de vedere al calitatii aerului“, in cadrul cercetarii „Orase si cartiere din Romania”, un studiu complex, desfasurat pe parcursul anilor 2016-2017 in colaborare cu agentia de cercetare D&D Research. La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnata de peste 40.000 de romani ca avand cea mai buna calitate a aerului, pe cand Bucuresti-Ilfov se afla pe ultimul loc, cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania.

Clasamentele privind calitatea aerului in cartierele din Romania FOTO Storia.ro Cartierele desemnate ca avand cea mai scazuta calitate a aerului din Romania sunt Mihai Bravu din Ploiesti, Mureseni din Targu Mures si Gara din Slatina. La coada clasamentului intra si patru cartiere din Capitala: Unirii, Gara de Nord, Stefan cel Mare si Mosilor, care ocupa pozitiile patru, sase, noua si respectiv zece. Pe de alta parte, primele pozitii in clasamentul national al cartierelor cu cea mai buna calitate a aerului sunt Racadau si Noua din Brasov, urmate de cartierul Valea Aurie din orasul Sibiu. Din top zece mai fac parte si patru cartiere din orasul Cluj-Napoca, si anume Grigorescu, Gruia, Zorilor si Andrei Muresanu. Cartierul Racadau sau Valea Cetatii este construit intre Muntele Tampa si Dealul Piscul Vechi, in sudul municipiului Brasov. Cele mai multe blocuri au fost ridicate in anii ’80, iar dupa anii ’90 a continuat sa se dezvolte, ajungand printre zonele imobiliare cel mai bine cotate din orasul Brasov.


CARTIER RACADAU BRASOV

CARTIER NOUA BRASOV

CARTIER VALEA AURIE SIBIU

CARTIER GRIGORESCU CLUJ-NAPOCA

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos