Acasă Stirile zilei În această noapte, Luna se apropie foarte mult de Pământ

În această noapte, Luna se apropie foarte mult de Pământ

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pasionații de astrologie vor putea să admire în această noapte, Luna în toată splendoarea ei. Satelitul natural al Pământului se apropie foarte mult, producând fenomenul numit ”Super Luna”

 

Luna Plină va avea faza maximă la 6 mai dimineaţa, ora noastră 6:34. Astfel, duminică, 6 mai, distanţa de la Pământ la Lună va fi de 356.953 de km, cea mai scurtă din 2012.

Astronomii confirmă că în momentul în care este cel mai aproape de Pământ Luna pare cu aproximativ 12-14 la sută mai mare, decât atunci când este cel mai departe, iar mareele sunt mai puternice.

Dacă cerul nu va fi acoperit de nori, această extraordinară Lună Plină va merita să fie admirată.

Apropierea satelitului de Pământ influenţează dispoziţia oamenilor, dar şi fenomenele meteo, care pot deveni extreme
Astrologii spun că Luna Plină va amplifica stările noastre negative, cum ar fi orgoliul, mânia, egoismul, tendinţele dominatoare şi de aceea nu ar fi bine…să se facă dragoste în perioada de influenţă a acesteia.

Unii specialişti susţin că satelitul natural al Pământului joacă un rol major în viaţa noastră, fiind capabil să ne schimbe total comportamentul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională şi discernământul. Explicaţia unei echipe de astrofizicieni din Geneva ar fi aceea că Luna acţionează asupra electronilor, determinând un efect electric, excitant.

 

 C.M.I.