Acasă Stirile zilei Stiinta Importanta parului in vitalitatea, intuitia si linistea ta!

Importanta parului in vitalitatea, intuitia si linistea ta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vom ramane cu totii socati dupa ce vom citi aceste scrieri si ne vom da seama ca ne-am privat de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea umana, parul.

Luati in considerare posibilitatea ca parul de pe capul vostru sa poate face mai mult pentru voi decat doar sa va ajute sa aratati bine. Omul e singura creatura la care parul creste mai lung pe cap, spre varsta adulta. Lasat netaiat, parul creste pana la o anumita lungime si apoi se opreste de la sine la lungimea corecta pentru fiecare. Parul este un dar uimitor de la natura, poate sa ajute la ridicarea energiei Kundalini (forta de viata creatoare), care creste vitalitatea, intuitia si linistea.

Taierea Parului

Cu mult timp in urma, oameni multor culturi nu-si taiau parul, considerandu-l o parte din fiinta lor intreaga. Nu existau saloane de hairstyling. De obicei, cand oamenii erau cuceriti sau luati ca sclavi, parul lor era taiat ca semn recunoscut al sclaviei. Taierea parului a fost aplicata ca pedeapsa sau ca modalitate de a scadea puterii celor inrobiti.

Oasele fruntii sunt poroase si au functia de a transmite lumina spre glanda pineala, care influeteaza activitatea creierului, tiroida si hormonii sexuali. Taierea bretonului, care acopera fruntea, impiedica acest proces. Cand Genghis Khan a cucerit China, el ii considera pe Chinezi ca fiind foarte intelepti, oameni inteligenti care n-ar fi permis sa se lase subjugati. Prin urmare, a cerut tuturor femeilor din tara sa-si taie parul si bretonul, pentru ca stia ca acest lucru va servi pentru a le mentine timide si mai usor de controlat.

Pe masura ce triburi sau societati intregi au fost cucerite, taierea parului a devenit atat de raspandita incat peste cateva generatii importanta parului s-a pierdut, iar coafurile si moda s-au dezvoltat.

Yogi Bhajan

Stiinta parului a fost una dintre primele invataturi oferite de Yogi Bhajan, cand a venit in America.

“Cand parul de pe cap este lasat sa ajunga la lungimea sa completa, matura, atunci fosforul, calciul si vitamina D sunt toate produse, intra in fluidul limfatic si chiar in lichidul cefalorahidian prin cele doua conducte din partea de sus a creierului. Aceasta schimbare ionica creeaza o memorie mai eficienta si duce la o mai mare energie fizica, la o rezistenta imbunatatita si la rabdare. “

Yogi Bhajan a explicat ca, daca alegi sa-ti tai parul, tu nu pierzi numai acel plus de energie si hrana, dar corpul tau trebuie apoi sa ofere o cantitate mai mare de energie vitala si de nutrienti pentru a continua re-cresterea parului lipsa.
In plus, firele de par sunt antene care se aduna si transmit energia soarelui – sauprana – catre lobii frontali – acea parte a creierului folosita pentru meditatie si vizualizare. Aceste antene actioneaza in calitate de conductori pentru a va aduce cantitati mai mari de energie subtila, cosmica. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima taierea parului pentru formarea de noi antene la capetele firelor de par.

Ingrijirea Parului – Kundalini

In India, un Rishi este cunoscut ca un intelept care in timpul zilei isi bobineza/rasuceste parul pana in crestetul capului, pentru a-si energiza celulele creierului, apoi, pe timp de noapte, il piaptana in jos. Un “nod Rishi” energizeaza campul magnetic (aura) si stimuleaza glanda pineala din centrul creierului.

“Activarea pinealei conduce la o secretie sporita a acesteia, care este esentiala pentru dezvoltarea unoi functii intelectuale mai inalte, precum si pentru o perceptie spirituala mai mare.” Yogi Bhajan

In timpul zilei, parul absoarbe energia solara, iar pe timp de noapte absoarbe energia lunara. Pastrarea parului in sus in timpul zilei si apoi in jos in timpul noptii ajuta acest proces. Impletirea parului pe timp de noapte ajuta la echilibrarea campului nostru electromagnetic in afara zilei.

Continuarea pe liviabonarov.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos