O tanara din Rusia a reusit sa surprinda imagini dintr-o fabrica secreta de rachete de langa Moscova, in care se observa interiorul impresionant al incaperii, dar cu toate astea obiectivul este lipsit de paza.

Lana Sator a reusit sa intre in una dintre fabricile uriase ale producatorului NPO Energomash, aflata in afara Moscovei, fara sa intalneasca niciun fel de agent de paza sau vreun angajat, scrie dailymail.co.uk.

Tanara bloggerita si prietenii ei au putut sari pur si simplu gardul care inconjura complexul, au urcat pe scarile din exteriorul cladirii si au ajuns in inima cladirii prin mai multe tuneluri, pasarele si conducte.

In ciuda impresiei de pustietate transmisa de imagini, fabrica e departe de a fi abandonata. NPO Energomash construieste rachete care alimenteaza capsulele Soyuz, Zenit 3SL si vechiculele de lansare Angara si Baikal. Motorul lor, RD-180, furnizeaza energie pentru primul stadiu al rachetei americane Atlas V, si au de asemenea legaturi puternice cu armata Rusiei, care detine unul dintre cei mai mari arsenaluri de rachete balistice nucleare din lume.

Tanara, care a publicat pe blogul ei, in 2012, o serie de fotografii impresionante surprinse in fabrica de rachete, a intampinat ulterior probleme din partea guvernului rus, precum si critici din partea internautilor.

Oficiali guvernamentali i-au trimis atunci Lanei scrisori prin care o avertizau ca situatia ei „se va inrautati” daca va publica in continuare pe internet fotografii din interiorul fabricii.

The Telegraph a scris la vremea respectiva ca prim-ministrul Rusiei, Dimitri Rogozin, a anuntat ca fabrica top-secreta va avea parte de modalitati noi de securitate. Referindu-se la tineri ca la niste „soareci obraznici”, Rogozin a spus ca cine va permite o asemenea incalcare a propretatii va fi sanctionat sever.

NPO Energomash este o intreprindere de top din lume, inca din mai 1929, in domeniul dezvoltarii motoarelor de rachete pentru vehicule de lansare in spatiu, potrivit site-ului oficial al companiei.

10.

IMAGINI surprinse intr-o FABRICA SECRETA DE RACHETE de langa Moscoca!10

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.