Acasă Multimedia Fotogalerie IMAGINI care prezinta VIATA celor peste 200 de japonezi care traiesc in...

IMAGINI care prezinta VIATA celor peste 200 de japonezi care traiesc in interiorul unui vulcan activ!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pe o insula tropicala din largul coastei Japoniei, in interiorul unui vulcan activ isi duc traiul peste 200 de locuitori.

Situata in Marea Filipine, la aproximativ 300 de kilometri la sudul capitalei Tokyo, intreaga insula a fost clasata drept vulcan activ de clasa C de catre Agentia de Meteorologie din Japonia, scrie Daily Mail.

Ultima eruptie a vulcanului, in 1781, a provocat moartea a 160 dintre cei 327 de locuitori ai insulei, dar dupa 50 de ani mica localitate a fost din nou populata, iar astazi este locuita de 205 persoane.

Vizitatorii acestei asezari stabilite chhiar pe stancile craterului, desi putini la numar, au acces la o sauna in centrul insulei, alimentata cu gaz geotermal. Aburul produs de vulcan este sursa de incalzire si apa calda pentru toata insula.

Fotograful si web designerul japonez Yasuhito Izuki, fascinat de faptul ca exista oameni care traiesc in interiorul unui vulcan, a petrecut trei zile pe insula si a documentat viata acestora.

„In ciuda vulcanului, oamenii care traiesc acolo o fac exact ca niste japonezi normali, pescuiesc, se ocupa de agricultura si, desigur, de turisti”, spune Izuki. „Spre deosebire de personajele negative din filmele cu James Bond, acestia nu pun la cale distrugerea lumii, dar unii dintre ei traiesc aici de generatii”.

Insula este cu greu accesibila cu barca, intrucat, din cauza stancilor abrupte care inconjoara insula, aceasta nu dispune de un port pentru ancorarea barcilor. Singura alternativa pentru a ajunge acolo este sa iei elicopterul, care face acest traseu doar o data pe zi.

„Sa calatoresti in Aogashima poate fi greu chiar si in Japonia erei moderne, exista un traseu aerian cu un singur drum de aproximativ 15.000 de yeni (aproximativ 110 euro) sau poti lua barca pentru aproximativ 8.000 de yeni (60 de euro)”, mai spune fotograful.

10.

IMAGINI care prezinta VIATA celor peste 200 de japonezi care traiesc in interiorul unui vulcan activ!10