Cap Limpede

World

Imaginea care face inconjurul lumii. O pacienta a fost trezita in timpul operatiei pe creier pentru a canta la vioara!

O pacienta britanica a fost trezita din anestezie, in timp ce era operata pe creier, pentru indepartarea unei tumori.

Totul s-a intamplat la King’s College Hospital, in Londra, arata ziare.com, care citeaza Time. Pacienta, in varsta de 53 de ani, fusese diagnosticata cu tumoare pe creier in 2013. Femeia a avut mari emotii inainte de operatie, pentru ca nu dorea sa-si piarda abilitatea de a canta la vioara, ea facand parte dintr-o orchestra simfonica.

Pentru ca tumoarea era localizata in lobul frontal drept, aproape de zona care controleaza miscarile mainii stangi, medicii au trezit-o in mijlocul procedurii, pentru a vedea ce zone se activeaza atunci cand canta, arata ziare.com, care citeaza Time.

90% din tumoare a fost indepartata, respectiv toate zonele cu activitate agresiva, a declarat dupa procedura prof. Keyoumars Ashkan, care a luat parte la operatie. Din fericire, nici limbajul, nici functionarea mainii stangi nu au fost afectate de operatie.

Dupa trei zile petrecute in spital, pacienta a fost externata si curand se va intoarce la munca.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-104467").on("click", function(){ $(".com-click-id-104467").show(); $(".disqus-thread-104467").show(); $(".com-but-104467").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});