Acasă Stirile zilei Justitia Ilie Carabulea a fost eliberat din ARESTUL PREVENTIV!

Ilie Carabulea a fost eliberat din ARESTUL PREVENTIV!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ilie Carabulea a fost eliberat din arest si va fi cercetat in arest la domiciliu, in dosarul Carpatica, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), decizia instantei supreme fiind definitiva.

Ilia Carabulea, care detine indirect si controleaza Carpatica Asig din Sibiu, si Marian Mirzac, fostul director general al firmei, au fost arestati preventiv pentru fapte de coruptie la finele lunii ianuarie, fiind acuzati ca, in mod fraudulos, in perioada mai – decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) la societatea de asigurari.

Ulterior, masura a fost inlocuita cu arestul la domiciliu, insa la finele lunii iulie Curtea de Apel Bucuresti a decis, la propunerea procurorilor anticoruptie, arestarea lui Ilie Carabulea pentru ca acesta ar fi luat legatura cu mai multi martori si a instalat la domiciliul sau un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Potrivit DNA, in intervalul 24 iunie – 5 iulie, Ilie Carabulea a incalcat “in mod repetat” obligatiile impuse de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie odata cu inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

ICCJ i-a interzis atunci omului de afaceri sa paraseasca imobilul in care locuieste fara permisiunea judecatorului de Camera preliminara si a instantei Curtii de Apel Bucuresti. In plus, el nu avea voie sa comunice cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosar.

Potrivit anchetatorilor, Ilie Carabulea nu a respectat aceste conditii, luand legatura prin mijloace de comunicare electronice, dar si prin intermediul unei alte persoane, cu inculpatii SC Carpatica Asig SA (prin reprezentantii legali) si Ana-Ina Crudu, dar si cu mai multi martori din dosar.

“Totodata, incepand cu data de 25 iunie, inculpatul Carabulea Ilie a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul caruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate in sediul SC Carpatica Asig SA si, implicit la activitatea desfasurata de inculpati si martori”, a aratat DNA.

Continuarea pe esibian.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos