Acasă Sanatate Ai simtit pana acum asa ceva? Semnele care te pot anunta ca...

Ai simtit pana acum asa ceva? Semnele care te pot anunta ca urmeaza un atac de cord!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Semnele unui atac de cord sunt diferite de la barbati la femei, iar pentru asta este nevoie sa depistam semnele care pot anunta un atac de cord in orice moment.

Oboseala inexplicabila

Mai mult de 70% din femei sufera de oboseala extrema inainte de a suferi un atac de cord. Ele se simt brusc epuizate, chiar si dupa sarcini mici, cum sunt ridicarea de pe scaun si mersul pana la bucatarie. Aceasta oboseala este diferita fata de oboseala cronica, care este cauzata de un dezechilibru hormonal.

Te chinuiesti sa adormi

Unul din semnele care poate indica un atac de cord este neputiinta de a adormi. Potrivit unui studiu, aproape jumatate din femeile care au suferit un atac de cord au experimentat tulburari de somn inainte.

Simti durere de-a lungul gatului

Daca te confrunti cu dureri usoare in spate, umar, gat sau ureche, este posibil sa suferi de un atac de cord. Femeile, de obicei, nu simt amorteala in piept si umar ca si barbatii, dar pot simti durere de-a lungul maxilarului si a gatului. Aceste dureri usoare se pot extinde pana la umeri spre partea stanga. Presiunea in stern si in partea superioara a spatelui sunt, de asemenea, semnele unui atac de cord la femei.

 

Respiri cu dificultate

Mai mult de jumatate dintre femei se confrunta cu dificultati de respiratie inainte de a suferi un atac de cord. Aceasta este unul dintre cele mai frecvente semne timpurii ale atacului de cord la femei.

Te confrunti cu indigestie sau greata

Ametelile sau greata sunt semne care avertizeaza femeile ca risca sa sufere un atac de cord. Ele pot avea indigestie sau vomita cu putin timp inainte de atacul de cord. Sansele de a experimenta probleme gastro-intestinale se dubleaza la femei inainte de un atac de cord.

Esti stresat

Femeile se simt de multe ori incordate inainte de un atac de cord, mai mult de 30% dintre acestea au acest simptom.

Transpiri brusc

Paloarea brusca fara niciun motiv aparent nu este un semn bun si poate fi un semn al atacului de cord. Mai mult de 40% dintre femei se simt ametite si transpira inainte de un accident vascular cerebral.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos