Liviu Dragnea, condamnat penal cu suspendare, a declarata la postul de televiziune aservit PSD, ca tara s-a impartit in doua. Intre-timp Partidul Social Democrat este rupt in doua intre aripile de nord si de sud. Practic liderii PSD din Nord vor sa-l propuna pe Vasile Dancu sa preia fraiele partidului, iar lideri din Sud o propune pe Gabriela Firea sa preia partidul. Ipoteza este sustinuta si de sursele jurnalistului Oreste Teodorescu.

Liviu Dragnea sustine ca „toata manifestatia spontana este organizata de forte oculte pentru a putea pune mana pe Romania.” Dragnea face referire la faptul ca Republica Moldova prin Igor Dodon ar vrea sa rupa Moldova si sa reconstituie Moldova Mare. Dragnea sustine ca decizia de demisie a ministrului Florin Iordache ii apartine in totalitate! Chiar daca nu recunoaste ca a chemat oamenii la o contramanifestatie Liviu Dragnea s-a dat de gol si a declarat…

”Doua manifestari egale pot scapa de sub control. Am putea ajunge in situatia in care aceasta tara ar fi sfasiata. Ar castiga si unii din tara, dar si cei diun jurul nostru. Sunt multe miscari in interiorul tarii. Dimensiunea finantarii acestor proteste e mare, e un obiectiv politic, au fost adusi oameni din tara, e organizare profesionista, nu e una spontana.
Aceste miscari au fost puse la cale imediat dupa alegerile parlamentare. Institutiile care mai vor sa-si faca treaba pot afla cine organizeaza aceste proteste.”

„Noi nu zicem sa nu iasa oamenii in strada, dar desigur nu trebuie sa vina in Bucuresti, se pot strange direct la ei in judetele lor”, a declarat Dragnea la Romania tv.