Premierul Sorin Grindeanu cat si presedintele PSD, condamnat penal, Liviu Dragnea sustin ca Ministrul Justitiei, Florin Iordache, isi va asuma „ceea ce n-a facut bine”. Precizand ca daca acest lucru nu se va intampla va lua o decizie in ceea ce priveste pozitia acestuia.

„Sunt cateva zile in care oricum e singur in minister. (…) Va fi bugetul in Parlament, avem si o motiune de cenzura in care pana la urma subiectul e dat de ceea ce s-a intamplat la Ministerul Justitiei, dar Florin Iordache isi va asuma ceea ce n-a facut bine. Daca nu, va spun ca dupa aceste etape voi lua decizia in ceea ce inseamna pozitia dansului acolo”, a afirmat Grindeanu, duminica, la Antena 3.

El a spus ca i-a cerut lui Florin Iordache sa clarifice situatia si sa explice „de ce s-a ajuns aici”.

„Eu i-am cerut si nu a uitat (…) sa vina sa clarifice situatia, de ce s-a ajuns aici, sa isi asume anumite lucruri ca dupa aceea sa iau decizia, si o voi lua, legata de Ministerul Justitiei. E clar ca anumite lucruri care tin de ceea ce inseamna, daca ma refer in primul rand la modul in care am stiut sa explicam aceasta ordonanta, cu argumente, cu ceea ce inseamna parte pozitiva in ordonanta de urgenta, anume prevederi in articole care au fost declarate neconstitutionale (…) aceste argumente n-au mai contat la un moment dat si aici a fost un minus major in modul in care s-a explicat aceasta ordonanta”, a adaugat prim-ministrul.

Grindeanu a mai spus ca la Ministerul Justitiei „situatia e dificila”, intrucat nu mai exista secretari de stat, iar ministrul Iordache a ramas „cam singur”.

„Situatia la Ministerul Justitiei azi, de exemplu, nu a fost deloc simpla. (…) Azi voiam sa facem sedinta de guvern prin care sa adoptam aceasta ordonanta de urgenta care abroga prevederile OUG 13. Situatia e dificila, in sensul ca Florin Iordache ramasese cam singur in minister, fara secretari de stat, care au plecat spre locul de munca anterior. (…) Azi de dimineata Florin Iordache a lucrat la aceasta ordonanta impreuna cu personal din Ministerul Justitiei. In zilele urmatoare are de sustinut bugetul, avem bugetul de trecut”, a mai spus Grindeanu. AGERPRES